Az új egészségügyi államtitkár szerint nem kell helyszínen megoldani a problémákat, mert a fontos döntésekhez elég egy Excel-táblázat

Az új egészségügyi államtitkár szerint nem kell helyszínen megoldani a problémákat, mert a fontos döntésekhez elég egy Excel-táblázat

A Magyar Orvosi Kamara budapesti kongresszusán tartott nyitóelőadást Takács Péter, az újonnan kinevezett egészségügyi államtitkár. Egészségügyi programot nem hirdetett, annyit azonban elmondott, hogy a főbb csapásirány megmarad az egészségügyben.

Az államtitkárt szerint megnyugtató a tudat, hogy az egészségügy a Belügyminisztérium alá került. Azzal, hogy önálló minisztériuma legyen az ágazatnak, nem ért egyet, mert szerinte nem az önálló minisztérium erősíti az egészségügy érdekérvényesítő képességét, hanem a miniszter személye.

Márpedig Pintér Sándornak erős az érdekérvényesítő képessége

- tette hozzá Takács Péter, aki szerint Pintértől rendezett, logikus és következetes vezetést tanulhat.

Az egészségügyért felelős államtitkár azt is hangsúlyozta, hogy az ügyek 80 százalékát el lehet dönteni Budapestről, egy excel-táblát nézve.

Az államtitkárt megnyugtatja a tudat, hogy az egészségügy a Belügyminisztérium alá került. Azzal, hogy önálló minisztériuma legyen az ágazatnak, nem ért egyet, mert szerinte nem az önálló minisztérium erősíti az egészségügy érdekérvényesítő képességét, hanem a miniszter személye. Márpedig Pintér Sándornak erős az érdekérvényesítő képessége.

Takács Péter szerint Pintértől rendezett, logikus és következetes vezetést tanulhat.

Beszélt arról is, hogy az egészségügyi államtitkárság viszi a stratégiai irányítást, míg az operatív irányítás az Országos Kórházi Főigazgatóság feladata. Takács Péter hozzátette: ez a rendszer jól vizsgázott, és Pintér Sándor szerint is jól működik.