Jobbik: Itthon adóztatják meg a legbrutálisabban a gyermeknevelést és a gyermekgondozást

A Jobbik az alapvető élelmiszerek áfájának eltörlése mellett követeli: legyen 0% az áfája a gyermeknevelési cikkeknek is!

– hangsúlyozta vasárnap délutáni közleményében az ellenzéki párt, amelyik felháborítónak tartja, hogy egy gyermekeket nevelő család jóval több áfát fizet be havonta a vásárlásai során, mint amennyi családi pótlékot megkap.

A Jobbik szerint egy kibontakozó válsághelyzetben egy tisztességes kormány nem nyerészkedik az alapvető élelmiszereken, ahogy a gyermekneveléshez szükséges cikkeken sem. Továbbá nem akarja megsarcolni a pelenkát, a bébiételt és a gyermekruhát – amelyeknek az adója egész Európában nálunk a legmagasabb.

"A világrekord 27 százalékos áfájával az Orbán-kormány adópolitikája a legérzéketlenebb az állampolgáraival szemben, hiszen az Európai Unió leggazdagabb országaiban is alacsonyabb ez az adónem"

– mutattak rá, hozzátéve, ehelyett azt javasolják, hogy kapjanak érdemi segítséget a magyar családok ebben az elképesztően nehéz helyzetben.

"A néppárti Jobbik azt követeli, hogy az alapvető élelmiszerek mellett csökkentsék 0%-ra a gyermekneveléshez szükséges alapvető cikkek áfáját is! Családonként ez havonta több tízezer forintot jelent, amely ebben a rég nem látott válságidőszakban komoly segítség lehet" – szögezték le végül a párt sajtóközleményében.

Éppen erről a problémakörről beszélt Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke is vasárnapi online sajtótájékoztatóján, miután ismét benyújtották a gyermekneveléshez szükséges termékek áfamentességét szorgalmazó javaslatukat a Parlament elé.

Ha Orbánék bevezetik a Jobbik által kért áfacsökkentéseket, havi több tízezer forint marad a családoknál

Felháborító, hogy a gyermeknevelési cikkeken az áfa, a "büntetőadó" Egész Európában itt a legmagasabb - szögezte le Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Ezt azzal kapcsolatban közölte - mint ahogy azt az Alfahír is megírta tegnap -, hogy a Jobbik ismét benyújtotta a gyermekneveléshez szükséges termékek áfamentességének megteremtéséről szóló javaslatát a Parlament elé.