Két napja nem lehet benzinhez jutni a székesfehérvári Shell kutakon

Két napja nem lehet benzinhez jutni a székesfehérvári Shell kutakon

Már két napja nem lehetett normál üzemanyaghoz jutni a Shell székesfehérvári töltőállomásain, sőt az öt benzinkút közül a városban több helyen az ársapka alá nem tartozó üzemanyagot sem lehetett kapni - számolt be a feol.hu. Kivételt jelentenek ez alól az M7-es autópálya melletti benzinkutak Székesfehérváron.

A helyi portál megkereste a Shell Hungary Zrt-t, viszont mint kiderült, arra nincs rálátása a központnak, hogy az egyes kutaknál hogy áll a pillanatnyi készlet.

A Shell töltőállomás-kereső oldalán az alábbi szöveg olvasható:

"A kialakult rendkívüli helyzet miatt az elérhető szolgáltatások és az állomások nyitvatartása folyamatosan változhat, ezért kérjük ellenőrizze alább az aktuális feltételeket."

A feol.hu megjegyzi, a külön kútoszlopos tankolásra a megyei Shell kutakon csak Székesfehérváron a Balatoni úti, az Olaj utcai, valamint az Aszalvölgyi úti töltőállomásokon kell figyelni.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, ellátási problémákra hivatkozva több magyarországi benzinkútját bezárta a Shell, a nyitva levő kutakon pedig nem szolgálnak ki külföldi rendszámú autókat.

Nem minden benzinkút tervez kinyitni hétfőn a kettős árazás nehézségei miatt

Ellátási problémákra hivatkozva több magyarországi benzinkútját bezárta a Shell, a nyitva levő kutakon pedig nem szolgálnak ki külföldi rendszámú autókat - írja információi alapján a Blikk. Értesüléseik szerint a nagyobb üzemanyag kereskedő társaságok vezetői gondban vannak, hogyan fogják megoldani a kormány háborús veszélyhelyzet miatt elrendelt benzinvásárlási megkülönböztetését: a magyar autósoknak a forgalmi ellenében levonják a kasszánál a plusz költséget, míg a külföldieknek nem.

Mint ismert, a kormány döntésének értelmében múlt péntektől kizárólag csak magyar rendszámú vagy magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autók tankolhatnak.