Mi történt Varga Judit ajándékba kapott nagy értékű 12 személyes Zsolnay étkészletével?

Mi történt Varga Judit ajándékba kapott nagy értékű 12 személyes Zsolnay étkészletével?

Valami történt, és remélhetőleg nem portörlés közben! Varga Judit igazságügyminiszter vagyonnyilatkozatát böngészve ugyanis kiderül, 2022-re eltűnt a 12 személyes Zsolnay étkészlete, amit még 2007-ben kapott ajándékba.

Bár azt korábban nem tüntette fel az igazságügyi miniszter, hogy mennyit is érhet az étkészlete - egy kis online keresgélés után találtunk millió feletti tételeket is -, de az jellemző, hogy még a 2021. januári vagyonnyilatkozatában is szerepelt az

"Egyéb, darabonként vagy készletenként (gyűjteményenként) az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 104. § (1) bekezdése szerinti képviselői tiszteletdíj hathavi összegét meghaladó értékű ingóságok"

között. 

Érdekes lehet még amúgy, hogy a magát miskolciként bemutató Varga Judit papíron a borsodi megyeszékhelytől 318 kilométer távolságra lévő Balatonhenyén él - legalábbis a vagyonnyilatkozata szerint. A 2144 négyzetméteres telek kapcsán (amin van egy 195 négyzetméteres családi ház) emlékezetes botrány tört ki anno, hogy vajon nyaraló, vagy tényleg itt él-e a fideszes politikus, és miért vett föl 10 milliós állami támogatást (ennek ellenére részben a tulajdonában maradt több XII. kerületi ingatlan is).

Jelenleg két nagyértékű ingósága van Varga Juditnak; egy 1993-ban ajándékba kapott mesterhegedű, valamint egy 2017-ben vásárolt Yamaha pianínó.

Varga Judit 758 ezres gyereknevelési támogatásától Szijjártó Péter 800 ezer forintos béremeléséig

A kormany.hu portálra 2021. augusztus 31-ei dátummal feltöltötték néhány NER-es politikai felsővezető juttatását, így betekintést kaphatunk a nagymenők világába. Vajon milyen érzés az, amikor a milliós havi fizetés mellé kapunk egy Mercedes luxus kisbuszt, vagy épp a csemeték iskolakezdését megdobja az állam közpénzből több százezer forinttal? Vannak olyanok Magyarországon, akik ezzel tisztában vannak.

A politikus amúgy valóban ügyes zenész, ebben a számban például ő játszotta fel a hegedűbetétet: