HM: Katonai menetoszlop vonul végig több főúton is az országban

harckocsik, katonai hadgyakorlat
T72-es típusú harckocsik gyakorlatoznak az 5. Bocskai István Lövészdandár Vay Ádám Kiképző Bázisán Hajdúhadház közelében 2022. február 25-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

Katonai menetoszlopra kell számítani az ország több főközlekedési útján vasárnap - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium szombaton az MTI-t. A menetoszlop a Bakony térségét és az M3-as autópálya vonalát is érinti.

A tárca közlése szerint

a konvoj az Újdörögd - Nyírád (7317-es mellékút) - Devecser (8-as főút) - Veszprém (8-as főút) - Székesfehérvár - M7 - M0 - M3 - M35 - 4-es főút - Hajdúhadház útvonalon halad.

A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a menetoszlop elején és végén kísérőjárművek adnak biztosítást

- írták.

Emellett a honvédség arra kér mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az emberek nyugalmát - olvasható a közleményben.