Szétlőtt orosz harckocsikat állítanak ki Varsóban „Legyőzhetetlen hadsereg” címen

Szétlőtt orosz harckocsikat állítanak ki Varsóban „Legyőzhetetlen hadsereg” címen

Harcképtelenné tett páncélos járműveket és egyéb orosz hadi felszerelést állítanak ki június végén a varsói királyi kastély előtti téren, a tárlat címe a Legyőzhetetlen hadsereg lesz - erősítette meg Michal Dworczyk, a lengyel kormányfői hivatal főnöke hétfőn.

A varsói kormányfői hivatal miniszteri rangú vezetője a Korczowa-Krakivec lengyel-ukrán határátkelőn rendezett hétfői sajtóértekezleten erősítette meg újságíróknak Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter vasárnapi, a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevízióban tett bejelentését, miszerint Varsóban, majd a spanyol és a portugál fővárosban is bemutatják az ukrajnai háborúban tönkretett, kiégetett orosz hadi felszerelést.

Dworczyk Korczowában közölte: a kiállítást a lengyel kormányfői hivatal és az ukrán védelmi tárca közötti megállapodás nyomán rendezik meg.

"Egyfelől az orosz hadsereg által Ukrajnában elkövetett borzalmakat mutatjuk be, másfelől az ukrán fegyveres erők hősies védekezését, valamint harcuk eredményét, vagyis a tönkretett felszerelést"

- fejtette ki a lengyel politikus.