Az idei hőségben is Mészáros Lőrinc ásványvizével csillapítja az utasok szomját a MÁV

Az idei hőségben is Mészáros Lőrinc ásványvizével csillapítja az utasok szomját a MÁV

Ásványvizet oszt utasainak a nagyobb pályaudvarokon a MÁV-Start hétfőtől 10 és 17 óra között, a hőségriasztás ideje alatt - közölte a vasúttársaság.

Jelezték, hogy a fővárosban a Nyugati, a Keleti, a Déli pályaudvaron, valamint vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, veszprémi, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók.

Ugyanakkor munkanapokon a Volánbusz 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmat lebonyolító autóbusz-állomásokon szintén ásványvizet oszt. Jelesül Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

Mint a hvg.hu felidézte, 2018 óta a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Vivienvíz Kft. szállít a MÁV-nak ásványvizet, ami tavaly 1,28 milliárd forintba került, idén pedig 1 milliárd 496 millió forintért rendelhet vizet a vasúttársaság a cégtől.

Ahogy azt megírtuk, az akkoriban négy évre meghosszabbított állami szerződés értelmében Mészáros különböző kiszerelésekben (0,25-0,33 liter, 0,5 liter, 1 liter, 1,5 liter) szénsavas és szénsavmentes vizet szállíthat a MÁV számára, 2018-ban még 1,2 milliárdért.

Mészáros most 1,2 milliárdért szállíthat ásványvizet a MÁV-nak

A Mészáros-cégek (Búzakalász 66 Kft., Talentis Agro Zrt., de korábban benne volt a Mészáros és Mészáros Kft., valamint az R-Kord Kft. is) által tulajdonolt Vivienvíz Kft. továbbra is a MÁV ásványvíz-beszállítója marad, védőitalként adja el termékeit - olvasható az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.