Visszavonultak a Kígyó-szigetről az orosz csapatok

Visszavonultak a Kígyó-szigetről az orosz csapatok

A lépést „jóindulatú gesztusként” emlegetik.

Visszavonták az orosz csapatokat a Kígyó-szigetről – jelentette be az orosz védelmi minisztérium, lépésüket pedig „jóindulatú gesztusnak” titulálták.

Ez bizonyítja a világ felé, hogy az Oroszországi Föderáció nem akadályozza az ENSZ fáradozásait arra nézve, hogy ukrán mezőgazdasági termékek kiviteléhez folyosót alakítson ki a térségben 

– fűzte hozzá a tárca a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség közlése szerint.

45.2550558,30.20042

A Google Térkép segítségével megtalálhatja a helyi vállalkozásokat, megtekintheti a térképet, és útvonaltervet készíthet.

Az orosz-ukrán háború kezdetén egyfajta szimbólummá is vált szigetről történő visszavonulást egy éjszakai bombázás is megelőzte az ukránok részéről. Június 21-én már megkísérelte visszafoglalni a fekete-tengeri szigetet az ukrán hadsereg, és most, hogy sikerült, ezt komoly győzelemnek tartják az orosz féllel szemben.

Emlékezetes, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a napokban zajló G7-csúcson egyebek közt arról beszélt, hogy a tél beálltával a front is "befagyna", vagyis még inkább elhúzódna a háború, amit feltétlenül meg kell előzni.

Zelenszkij: A tél beállta előtt véget kell vetni a háborúnak

Legkésőbb a tél beálltáig véget kell vetni Oroszország Ukrajna elleni háborújának, a legerősebb iparú demokráciákat összefogó G7-csoportnak pedig minden lehetséges segítséget meg kell adnia ehhez az orosz agresszió ellen védekező országnak - jelentette ki Volodomir Zelenszkij ukrán államfő hétfőn a G7-csoport németországi csúcstalálkozóján diplomáciai források szerint.