Állami pénzből „jövő-alapot” hozna létre a Jobbik a fiataloknak, hogy felnőtt korukra legyen mihez nyúlniuk

Állami pénzből „jövő-alapot” hozna létre a Jobbik a fiataloknak, hogy felnőtt korukra legyen mihez nyúlniuk

A babakötvényhez hasonló, de annál rugalmasabban működő "jövő-alap" létrehozását sürgette szerdai online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus közölte: a költségvetési forrásból indított kezdeményezésből támogatnák, hogy a nagykorúvá vált fiatalok mindegyike fedezni tudja magyarországi lakhatása és továbbtanulása költségeit.

„Rengeteg magyar fiatal küzd azzal, hogy amint a nagykorúságot eléri, lényegében korlátozottan fér hozzá lakhatással kapcsolatos támogatáshoz, a szülői segítségre pedig nem mindenki számíthat”

- fogalmazott Z. Kárpát.

A javaslat lényege az, hogy költségvetési forrásból

minden magyar gyermek számára helyezzenek el félmillió forintot

egy, a babakötvényhez hasonló számlán, majd ennek gyarapított összegét a nagykorúvá vált fiatal lakhatási és oktatási célokra fordíthatná.

A jobbikos képviselő leszögezte, hogy hazai lakhatásra és oktatása szűkítve képzelik el a támogatást, mert arra motiválnák a fiatalokat, hogy maradjanak itthon.

Hangsúlyozta, ezzel nem csupán a következő nemzedék szülőföldön boldogulását segítenék elő, de azt is, hogy a fiatalok elkerülhessék a - gyermekvállalásukra negatívan ható - eladósodást.

Z. Kárpát Dániel hozzátette, az általuk elképzelt alap kiadásait finanszírozni lehetne a jövő évi költségvetésben szereplő adónövekmény tizedéből.

Nem kérünk tehát sokat; annak a pénznek egy részét kérjük a magyar jövő számára, amit ez a kormány pluszban szed be adó formájában az idei évhez képest - fogalmazott a Jobbik politikusa.