"Kihúzták a katások talpa alól a talajt!"

Mai Hírek, N1TV, Kata tüntetés
N1TV

A kisvállalkozások adójának szigorítása ellen tüntettek a fővárosban. Az ellenzék szerint brutális megszorítás áldozatai lettek a katás vállalkozók. A fideszes kétharmad gyorsított eljárásban, alig másfél nap alatt döntött a megszorításról.

Az új kata-törvény ellen tüntetők több ponton lezárták a Margit hidat, megbénult a forgalom - élő

Cikkünket frissítjük... Tüntetést szerveztek kedd délelőtt 10 órára a Kossuth térre a katás adózás ellehetetlenítése ellen. Mint ismert, a hétfőn benyújtott új kata-törvény értelmében az új katásoknak csak magánszemélyektől származhat bevételük, cégeknek nem számlázhatnak. A helyszínen tartózkodott kollégánk a fél 11-re már több ezresre duzzadt tömegben főként fiatalokat, középkorúakat látott, akik arról beszélgettek, hogy kinek, milyen munkáját sodorja veszélybe a Parlament előtt fekvő törvénymódosítás.

Debrecenben és Szegeden is tüntettek a kata-törvény ellen

Ismeretes, ezres nagyságrendű tömeg gyűlt össze Budapesten, miután demonstrációt szerveztek kedd délelőtt tíz órától a Kossuth térre a katás adózás ellehetetlenítése ellen. A tüntetők egy ponton a Margit híd felé vették az irányt, majd egy időre blokkolták a forgalmat. A rendőrök kivezénylésével is járó megmozdulás főbb eseményeit az Alfahír is figyelemmel kísérte tudósításában.