8,2 milliárdot fizetett az ITM a Mr. Oroszországként ismert Klaus Mangoldnak - nem tudni, mire

8,2 milliárdot fizetett az ITM a Mr. Oroszországként ismert Klaus Mangoldnak - nem tudni, mire

Hogy vajon milyen tanácsok érnek meg havi 1 milliárd forintot a kormánynak, azt csak az oroszok egyik jól ismert lobbistája tudhatja.

8,2 milliárd forintost szerződést kötött tavaly decemberben az azóta megszűnt Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az oroszok egyik jól ismert lobbistájának tartott Klaus Mangolddal – szúrta ki az érdekes csemegét Tompos Márton, aki az ITM szerződéseit nézte át.

A Momentum elnöke Facebook posztjában azt írja, Mr. Oroszországnak 6 746 875 HUF/órás díjat fizetett az ITM.

"A vele kötött 8,2 milliárdos tanácsadói szerződés az időszak 152 munkanapjával és 8 órás munkanappal számolva 6 746 875 forintos óradíjat / 53 975 000 forintos napidíjat takar”

– számolta ki Tompos, hogy mennyit keresett óránként a 2021. december 22. és 2022. július 31. közötti időszakra szóló ITM-es szerződés alapján a kitűnő orosz kapcsolatokkal rendelkező Klaus Mangold.

Az azóta már megboldogult ITM még tavaly decemberben szerződött a befolyásos német üzletemberrel „tanácsadói tevékenység ellátására”, egyezségük pedig hamarosan, július 31-én jár majd le.

A Mangold Consulting GmbH-val nagyjából 8 hónapra bruttó 8,2 milliárd forint keretösszegben kötött tanácsadói szerződés értelmében a megbízás értéke havonta körülbelül egymilliárd forint.

A Telex megjegyzi, Klaus Mangold neve akkor vált ismertté, mikor kiderült, hogy az ő magángépén érkezett Magyarországra a Günther Oettinger akkori energetikáért felelős uniós biztos, hogy Paks ügyében tárgyaljon a kormánnyal.

A momentumos politikus bejegyzése végén feltette a kérdést, vajon ezek után ki hiszi el a kormánynak, „hogy tényleg azért nincs pénz az államkasszában, és azért kell megszorításokat bevezetni, mert háború van…!”