Potocskáné: visszavonták a Club Aligára tervezett gigaberuházás környezetvédelmi engedélyét

Potocskáné: visszavonták a Club Aligára tervezett gigaberuházás környezetvédelmi engedélyét

Alig néhány hete az Alkotmánybíróság állt a Balaton mellé a partmenti beruházásokkal szemben, most pedig egy újabb pozitív hatósági döntés született a környezetünk védelme érdekében - számolt be a fejleményekről közösségi oldalán Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese.

Mint felidézte, évek óta többször felszólalt a Parlamentben a Club Aligára tervezett beruházás ellen, pontosan annak egyrészt környezetkárosító jellege, másrészt a helyi lakosok és nyaralók érdekeinek csorbítása miatt.

"A kormánypártok mindvégig kitartottak, még kiemelt státusszal felruházva kormányrendeletbe is emelték ezt a beruházást, hogy kiszolgálják a kormányközeli oligarchák érdekeit"

- emelte ki az ellenzéki politikus.

A Jobbik országgyűlési képviselő kifejtette:

"a folyamatos lakossági tiltakozások és az Aligai Fürdőegyesület több éve tartó kitartó fellépésének gyümölcse ma beérett; a Club Aligára tervezett beruházás környezetvédelmi engedélyének visszavonásával a Balaton és a balatonvilágosiak is győztek!"

A Balaton védelme mindannyiunk közös érdeke, a környezetünk védelme pedig mindannyiunk közös felelőssége! - zárta posztját.