Brenner Koloman: a Fidesz tudás- és értelmiségellenes politikát folytat

Brenner Koloman: a Fidesz tudás- és értelmiségellenes politikát folytat

Jelentősen átalakítaná a kormány a felsőoktatási jelentkezési rendszert, amely sok tekintetben visszatérést jelent a 2010 előtti időszak szabályozásához. Brenner Koloman oktatási szakpolitikus szerint az a késői felismerés, miszerint a felsőoktatási intézmények kapjanak nagyobb szabadságot a felvételi eljárás során is, egyben beismerése az elmúlt 12 év politikájának zsákutcájáról.

A jobbikos országgyűlési képviselő emlékeztetett: a Jobbik, „hazánk felelős konzervatív pártjaként” úgy látja, az oktatásnak kiemelt nemzetstratégiai ágazatnak kell lennie - felsőfokon is.

„Azonban a Fidesz az elmúlt 12 évben számos alkalommal bizonyította, hogy tudás- és értelmiségellenes politikát folytat. Ugyan telhetetlen kisgömböcként sorra kebelezte be a magyar tudomány és felsőoktatás kiváló műhelyeit, de ezzel együtt fosztotta meg az egyetemi polgárságot – oktatókat és hallgatókat – a jogaiktól, nem beszélhettünk sem a bolognai rendszer érdemi felülvizsgálatáról, sem innovációról, sem a magyar tudományos élet versenyképessé tételéről, hiába hivatkozott ezekre a pártállami propaganda és az egyetemi világot leuraló fideszes potentátok köre.”

- fogalmazott Facebook-posztjában a képviselő.