Beleznay Zsuzsanna kata-ügyben fordult Novák Katalinhoz, sablonközleményt kapott

Beleznay Zsuzsanna kata-ügyben fordult Novák Katalinhoz, sablonközleményt kapott

Terézváros kereskedelméért is felelős jobbikos alpolgármestere egy személyre szóló, szakmai levélre sajtóközleményt kapott az államfőtől a kata szigorítása ügyében.

Pár hete fordult levélben Novák Katalin köztársasági elnökhöz Dr. Beleznay Zsuzsanna, Terézváros kereskedelméért is felelős alpolgármestere annak érdekében, hogy az államfő vegye fontolóra érveiket, mielőtt aláírná a katás adózás szigorításáról szóló fideszes törvénymódosítást. A Jobbik fővárosi politikusa azt kívánta elérni, hogy 

Novák Katalin legalább adjon esélyt arra, hogy elmondhassák szakmai javaslatukat, a kata módosítása ugyanis közel 450 ezer magyar embert érint.

Péntek délután viszont Beleznay arról számolt be, hogy ehelyett a Sándor-palotából egy „Fidesz-klisé sajtónyilatkozatot” kapott. A VI. kerületi önkormányzat jobbikos alpolgármestere közösségi oldalán leszögezte, nem lepődött meg, ellenben mélységesen csalódott Novák Katalinban.

  • Magyarország főméltósága képes volt egy személyre szóló, szakmai levélre egy sajtóközleményt küldeni;
  • Magyarország főméltósága egy politikai párt propagandáját tolta az arcunkba;
  • Magyarország főméltósága az esélyét sem adta meg annak, hogy a szakmai szervek érveiket elmondhassák;
  • Magyarország főméltósága nem tartotta meg az esküjének szövegét, amelyben minden magyar ember véleményére kíváncsi, minden magyar elnökasszonya akar lenni, és a nemzet békéjét próbálja megőrizni

- sorolta csalódottsága okait a jogász végzettségű alpolgármester.

Beleznay Zsuzsanna posztjában végül egy tömör üzenetet is címzett még az államfőnek:

Szeretném felhívni Elnök Asszony figyelmét arra a tényre, hogy nem csak NER-pártkönyvvel élő emberek lakják ezt az országot. Az Ön feladata lenne a nemzet integrálása és egységének erősítése, de az ilyen mentalitással ez nem fog menni.

Mint ahogy a Beleznay által mellékelt képek mutatják,

a Novák Katalin által jegyzett, válaszként küldött sajtónyilatkozat szóról szóra, teljesen megegyezik az államfő eredeti, a témában írt Facebook-bejegyzésének (!) szövegével.