Nagy értékű ingatlant szerzett az MNB a Várnegyedben

MNB
Facebook

A Mátyás-templommal szemben lévő épületben a konferenciák mellett oktatási programokat és workshopokat tartanának. Az egykori Burg Hotel 2019-ig működött, a jegybank célja viszont az, hogy az épület a háborúban elpusztult, korábbi képét kapja vissza.

A Magyar Nemzeti Bank ingatlankezelő cége, az MNB-Ingatlan Kft. tulajdonába került az egykori Burg Hotel épülete a jegybank egyik alapítványától, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítványtól (PADME)

- írja az MTI.

Az új tulajdonos megkezdte az épület rekonstrukcióját, amelyből konferenciaközpontot alakítanak ki. A Várnegyedben található ingatlan 2019-ig szállóként működött. Az új tulajdonos célja, hogy az épület csaknem nyolcvan év után visszakapja a háborúban elpusztult képét – írja honlapján az MNB.

Az MNB-nek nem magánstrandja van, hanem „jóléti vízfelülete"

Egészen új szintre emelkedett a kormányzati kommunikáció, amikor a látszatot próbálják fenntartani. Amit ugyanis eddig vízelterelésnek neveztünk, vagy még rosszabb esetben magánstrand kialakításának, az a kormány, illetve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) értelmezése szerint jóléti vízfelület... Ezzel az elnevezéssel kapott engedélyt a jegybank cége az MNB-Ingatlan Kft.

A napi.hu felidézte, hogy az MNB ingatlankezelője az elmúlt években rendszeresen újít fel és ad új funkciót történelmi szempontból kiemelt jelentőségű, ám elhanyagolt épületeknek. A jegybanki alapítvány 2020 végén vásárolta meg az államtól az 1500 négyzetméteres ingatlan tulajdonjogát.