Bruttó 750 ezerért foglalkoztatta havonta a méhkeréki önkormányzat a csalásért elítélt polgármestert

Bruttó 750 ezerért foglalkoztatta havonta a méhkeréki önkormányzat a csalásért elítélt polgármestert

Mint arról áprilisban beszámoltunk, a fideszes ex-polgármester Tát Margitnak a Békés megyei Méhkerék körül forog az élete: korábban lemondani sem akart polgármesteri posztjáról, most a korábbi helyettese kínálta meg fontos pozícióval a Békés megyei község önkormányzatánál. A méhkeréki önkormányzati lap „Új munkatárs” című cikkéből derült ki, hogy a település korábbi polgármestere, Tát Margit ismét az önkormányzatnak dolgozik.

A költségvetési csalás miatt elítélt fideszes Tát Margit nem ereszti Méhkeréket, az önkormányzatnál kapott munkát

A fideszes ex-polgármester Tát Margitnak Méhkerék körül forog az élete: korábban lemondani sem akart polgármesteri posztjáról, most a korábbi helyettese kínálta meg fontos pozícióval a Békés megyei község önkormányzatánál. A méhkeréki önkormányzati lap „Új munkatárs" című cikkéből derült ki, hogy a település korábbi polgármestere, Tát Margit ismét az önkormányzatnak dolgozik.

Most pedig kiderült, mennyi pénzért foglalkoztatta az önkormányzat a falu korábbi, jogerősen elítélt polgármesterét, miután a Magyar Narancs adatigénylése nyomán kénytelen volt kiadni a jegyző az információt.

Mint írják,

a határozott, öt hónapra – 2022. március 1-től július 31-ig – kötött szerződés szerint munkájáért havonta bruttó 750 ezer forint jár Tát Margitnak.

Előzmények: idén februárban ítélték el jogerősen Tát Margitot, de nagyon nem akart lemondani

Mint arról beszámoltunk, a polgármesteri tisztséget 2010 óta betöltő politikust a Gyulai Törvényszék mint másodfokú bíróság idén február 9-én jogerős ítéletben költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt felfüggesztett börtönbüntetésre és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A fideszes polgármester a bírósági döntés után először még úgy nyilatkozott, a döntést tudomásul veszi, de folytatja a megkezdett munkát. Bár Tát nagyon maradni akart, végül azonban kénytelen volt lépni, és február 28-án benyújtotta lemondását.

Tát Margit a büntetőügy elsőrendű vádlottjaként 2012-ben a gyermekkorúak és fiatalkorúak áldozattá és bűnelkövetővé válásának megelőzése érdekében meghirdetett állami támogatásra pályázatot nyújtott be. Azonban a vissza nem térítendő támogatást nem az engedélyezett felhasználási célra fordította.

A projekt színlelt lebonyolítása érdekében különböző nonprofit szervezetekkel, gazdasági társaságokkal, illetve magánszemélyekkel kötött színlelt megállapodásokat, amelyben hét másik vádlott is részt vett.

A vádlottak 2013 szeptembere és 2015 októbere között a költségvetést több mint 30 millió forinttal károsították meg.

Tát ambícióit mutatja, hogy ismét elindult polgármesterjelöltként újra az időközi választáson, amit meg is nyert.