A helyszíni szervezők mérlegelésére bízzák a fővárosi rendezvények megtartását

tűzijáték
Tűzijáték a Duna felett Budapesten a nemzeti ünnepen, 2019. augusztus 20-án.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs úgy döntött, hogy az egyes helyszínek szervezőinek mérlegelése alapján engedi folytatódni, illetve elkezdeni a fővárosi rendezvényeket augusztus 20-án

- közölte Kovács Zoltán, a testület vezetője péntek délután az MTI-vel.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közleményében úgy fogalmazott:

jelenleg a rendezvények folytatását és megrendezését lehetetlenné tevő körülmények nem állnak fenn.

Ezzel együtt arra hívta fel a figyelmet, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb átfogó előrejelzése és helyzetértékelése alapján az időjárási körülmények "nagyfokú bizonytalanságot mutatnak, de általában véve romlanak".

Kovács Zoltán arra kérte az országszerte zajló rendezvények szervezőit és résztvevőit, hogy kísérjék figyelemmel az időjárási változásokat. Kérnek továbbá minden résztvevőt és érdeklődőt, hogy részletesen tájékozódjon a rendelkezésre álló aktuális információkról a Szent István-napi programsorozat applikációján, honlapján és a média híradásain keresztül.

Az operatív törzs vezetője korábban azt közölte: a várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad a szombat délelőtt 9 órára tervezett légi parádé.

Döntöttek: elmarad az ünnepi légi parádé

A várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad a szombat délelőtt 9 órára tervezett légi parádé - közölte az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője pénteken az MTI-vel.

A szombat 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a szombat déli ülését követően dönt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtt az MTI-vel azt közölte, zivatarok is befolyásolhatják az augusztus 20-ai ünnepi programokat, és azt kérték: aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket.

(MTI)