Megszereztük a NER-menüsort: ropogós malac, lassan sült mangalica, posírozott fogasfillé és kacsamájpástétom járt volna a tűzijáték mellé

Megszereztük a NER-menüsort: ropogós malac, lassan sült mangalica, posírozott fogasfillé és kacsamájpástétom járt volna a tűzijáték mellé

Az egy dolog, hogy tegnap este se eső, sem pedig tűzijáték nem volt, de elmaradt a NER-elit számára rendezett ünnepi vacsora is a Várkert Bazárban. 

Az egyik olvasónk azonban megörökítette a a VIP-részleg menüsorát, így egy kis bepillantást kaphatunk abba, milyen körülmények között nézhették volna a tűzijátékot az arra érdemesek. 

Íme néhány finomság a Rampart Gasztronómia jóvoltából:

  • Bőrén sült tanyasi csirkemell, libamájas vargányaragu, gombás rizs piláf,
  • Borjúpaprikás, spätzle, uborkasaláta,
  • Ropogós malac porchetta, mustármag jus, fűszeres golyóburgonya,
  • Lassan sült mangalica tarja, grillezett zöldség, gyöngyhagymás jus,
  • Majonézes burgonyasaláta, snidling,
  • Koktélparadicsom saláta, 
  • Savanyított almás zeller saláta, 
  • Posírozott fogasfillé, fehérboros vajmártás, zöldborsó variációk,
  • Füstölt pisztráng, tormakrém, zöld olaj,
  • Kacsamájpástétom, kakukkfüves sárgabaracklekvár,
  • Csirke "paprikás", kápia mousse,
  • Kecskesajt körözött, marha carpaccio,
  • Csülök terrine, remoulade, friss fűszersaláta.

Egyébként figyelemreméltó az étkészlet is. Ha ezekből a Churchill márkájú tányérokból egy-egy darabot vásárolnánk, akkor is körülbelül tizenötezer forintot kellene fizetnünk, nem is beszélve egy teljes szett több mint százezer forintos áráról. 

Az viszont kifejezetten szomorú hír, hogy mivel a tűzijáték miatt a rendezvény is elmaradt, ez a sok finomság is ment a kukába. Viszont jövő szombaton, amennyiben lesz tűzijáték - a NER-elit újra összejöhet. Jó étvágyat hozzá!