HM: Katonai menetoszlopokra kell számítani a keleti országrészben

HM: Katonai menetoszlopokra kell számítani a keleti országrészben

A Magyar Honvédség átcsoportosításokat hajt végre augusztus 23-án és 24-én.

A Magyar Honvédség átcsoportosításokat hajt végre augusztus 23-án és 24-én a reggeli, délelőtti órákban, ezért katonai menetoszlopokra kell számítani hazánk keleti részének útjain Hódmezővásárhely és Fehérgyarmat térségében - közölte kedden a Honvédelmi Minisztérium.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól 

- hívták fel a figyelmet. 

Hozzáfűzték, mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Arra kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.
 
Tájékoztatásuk alapján a Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.