Pintér Sándornak írt levélben fejezte ki aggodalmát a tervezett távhőemelés miatt a XVIII. kerület polgármestere

Pintér Sándornak írt levélben fejezte ki aggodalmát a tervezett távhőemelés miatt a  XVIII. kerület polgármestere

Szaniszló Sándor a Facebook-oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy nagy bajba kerülhetnek a Havanna-lakótelepen élők a kilátásba helyezett távhő rezsiemelés miatt.

A Havanna-lakótelepen élők ugyanis jellemzően nem tartoznak azon módosabb réteghez, akiknek nem okoz problémát az egyik hónapról a másikra sokszorosára emelkedő számla kifizetése

- írta a polgármester, aki megoldásként azt javasolta, hogy ne emeljék a távhődíjakat, ellenben indítsanak új, a fűtési rendszerek korszerűsítését, alternatív energiahordozók használatát ösztönző és hőszigetelést, nyílászáró-cserét célzó „Panelprogram+-t”.

A Havanna-lakótelepen 6 ezer család, közel 18 ezer ember megélhetését fenyegeti, ha a kormányzat meglépi a kilátásba helyezett távhő rezsiemelést

- tette hozzá.

Szaniszló Sándor arra is kitért, hogy a Havannán ugyancsak távhő szolgáltatja a fűtést az iskoláknak, az óvodáknak, a bölcsődéknek, a nyugdíjas otthonnak, az orvosi rendelőnek és minden más közösségi épületnek.

A jelenlegi távhőszámlák sokszorosát kitevő rezsit az Önkormányzatunk sem képes megfizetni. Bízom benne, hogy a kormánynak írt levelünk meghallgatásra talál, és a fűtési időszak beköszöntével nem hozzák még nehezebb helyzetbe a vágtató árakkal naponta szembesülő, panellakásokban élő családokat.

Pintér Sándor nem reagált a nyílt levélre.