Gyöngyösi Márton: Sajnos, a Delbos-Corfield-jelentés valós tényeken alapul

Gyöngyösi Márton: Sajnos, a Delbos-Corfield-jelentés valós tényeken alapul

"Az a tény, hogy Orbán Viktor nincs ma itt, felér egy beismerő vallomással"

- fogalmazott Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke a Gwendoline Delbos-Corfield-jelentés strasbourgi vitájában

Az EP-képviselő szerint így a magyar miniszterelnöknek módja lett volna megindokolni, mi indokolja, hogy Európában egyedül csak Magyarországon van rendeleti kormányzás. Gyöngyösi Márton szerint ugyanis nincsenek olyan körülmények, amelyek indokolttá tennék azt. 

"A rendeleti kormányzás csak egy eszköz arra, hogy Orbán a demokrácia utolsó maradványait is felszámolja. Ráadásul mindezt az európai adófizetők pénzén teszi, egy a rendszerszintű korrupción alapuló rezsimet építve"

- fogalmazott a politikus. 

A Jobbik elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Parlamentben is van néhány pártfogója ennek a rezsimnek, akik a jelentés vitája során azt próbálják bizonygatni, hogy ennek a jelentésnek a megállapításai hamisak, és ez egy támadás Magyarország ellen, Magyarországon pedig majd arról fognak hazudozni a médiájukban, hogy Brüsszelben nemváltó műtétekre akarják kötelezni a magyar iskolásokat.

"Sajnos, ez a jelentés valós tényeken alapul, de a magyarok tudják, hogy nem ellenük, hanem az autoriter kormányuk ellen készült"

- szögezte le Gyöngyösi Márton. Majd hozzátette: ugyanakkor a magyarok azt is elvárják, hogy az EU megtalálja annak a módját, hogy közvetlenül az emberekhez jussanak el az uniós alapok a korrupt kormány bevonása nélkül. 

A Gwendoline Delbos-Corfield-jelentésről ma kora délután szavaz az Európai Parlament.