Újabb negyven embert rúgott ki Lázár minisztériuma a Nemzeti Közlekedési Központból

Újabb negyven embert rúgott ki Lázár minisztériuma a Nemzeti Közlekedési Központból

A Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumnál végrehajtották a Nemzeti Közlekedési Központot (NKK) érintő második elbocsátási rendelkezést.

Ezúttal a zöld park, illetve a HÉV infrastruktúra fejlesztésén, a budai fonódó projekten és a a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fővárosi kampuszberuházásán dolgozó, mintegy negyven embert bocsátották el

- írja a Népszava.

Egyiküknek állítólag azt mondták indoklásul, hogy „megbocsáthatatlan, hogy Budapest fejlesztésén dolgozott”.

Így lap forrásai szerint

nem maradt egyetlen olyan szakember sem, aki ért a HÉV-vonalakhoz, és hamarosan mindenkit elbocsáthatnak a Nemzeti Közlekedési Központból, legalábbis az ott maradt 150 ember erre számít.

Kirúgták Paks II teljes vezetését

Úgy tűnik, Süli János távozása csak a kezdet volt, ugyanis a 24.hu szerint menesztették az igazgatóságot Paks II projektcégénél. Helyükre még megbízhatóbb káderek kerülnek Orbán Viktor egykori tanára és a Honvéd egyik befektetője személyében. A frissen kirúgott vezetők fizetését áprilisban megemelték, most pedig menesztették a Paks II Zrt. projektcég igazgatósági tagjait.

Hasonló sors vár a főként autópályákat, hidakat építő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. is, ami további több száz ember elbocsátását eredményezheti.

A lap szerint mindhárom társaság beolvad az építési minisztériumba, feladatköre, munkavállalói és az ott vitt projektek is Lázár tárcához kerülnek. Az erről szóló előterjesztésről pedig várhatóan még a héten dönt a kormány.