Hogyan őrizd meg a bőröd rugalmasságát? (x)

Hogyan őrizd meg a bőröd rugalmasságát? (x)

A bőr öregedése természetes folyamat, hiszen az életkor előrehaladtával veszítünk bőrünk rugalmasságából. Fokozatosan lelassul a bőrsejtek termelése, és az elhalt sejtek lassabban bomlanak le. A smart aging módszer azonban segíthet ennek a folyamatnak a lassításában, hogy tovább megőrizhesd bőröd fiatalságát, feszességét.

Mit jelent a smart aging?

A kifejezés szó szerint okos öregedést jelent, ám egy jól meghatározható arc- és bőrápolási rutint takar, amiben a bőr számára fontos hatóanyagok játsszák a főszerepet. Ezt az arcápolási rutint nap mint nap elvégezheted a helloskin.hu arcápolási termékeivel, hiszen a bőr számára nélkülözhetetlen hatóanyagokat tartalmazzák. 

A bőr számára hasznos hatóanyagok:

  • Az AHA savak az arcradírozáshoz szükséges hámlasztók, amelyek gyengéden leoldják az elhalt hámsejteket a bőrödről. Használatukkal üdébb, szebb bőrt kapsz. Ha rendszeresen használod őket, tompítják a ráncokat, halványítják a tág pórusokat, és fokozzák a kollagéntermelést. Ez utóbbi a bőr olyan alkotóeleme, amely szükséges a feszesség, rugalmasság megtartásához, és nemcsak a bőr, hanem a haj, a körmök felépítésében is részt vesz. Ha érzékeny a bőröd, az AHA savak közül olyat válassz, amely gyengédebb módon hámlaszt.
  • Az A-vitamin származékok családjába tartozó retinol nagyon sokoldalú összetevő, ami nemcsak a pattanások ellen hatásos, hanem a pigmentfoltok és a tág pórusok ellen is. Számos tanulmány bizonyítja, hogy lassítja a bőr természetes öregedési folyamatát, ha rendszeresen használod. Régebben csak gyógyászati célra, például az aknés bőr kezelésére használták, ma már a smart aging szerves részévé vált.
  • A peptidek a bőr rugalmasságának megőrzéséért felelősek, javítva a bőr tónusát, csökkentve a ráncok mélységét.
  • Az antioxidánsok a káros szabadgyökök ellen védik a szervezetet, így meggátolják a bőr korai öregedését. 

A fényvédelem és hidratálás szerepe

A bőr a környezeti hatások révén is öregszik, amelyek közül az egyik legkárosabb az UV-sugárzás. Ez ellen fényvédő kozmetikumokkal védekezhetsz, amelyek közül legalább SPF 30-as erősségűt érdemes használni az év minden napján. A hidratálás, vagyis a bőr nedvességének megkötése szintén fontos a szép és egészséges bőr érdekében. Ezt a célt szolgálják a hidratáló szérumok és krémek, amelyeket szintén rendszeresen kell használni. 

Mit tehetsz még a szép bőr megőrzése érdekében?

Az életmódod is meghatározó a bőröd egészsége szempontjából. A C-vitaminban, E-vitaminban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozással sokat tehetsz a bőröd szépségéért. Ugyancsak fontos a rendszeres testmozgás, hiszen serkenti a vérkeringést, ezáltal javítja a bőr oxigénellátását. A napi legalább 7 óra pihentető alvás azért fontos, mert eközben tud regenerálódni a szervezeted, csökkentve a stressz káros hatásait. 

Ha bizonytalan vagy a számodra ideális arcápolási termékek kiválasztásában, érdemes böngészned a helloskin.hu weboldalt, ahol a bőrápolási termékek mellett kozmetikai tanácsokkal is ellátnak a cég szakemberei.