Jellinek Dániel cége a piaci viszonyokra hivatkozva teszi utcára a csepeli szálló lakóit

Jellinek Dániel cége a piaci viszonyokra hivatkozva teszi utcára a csepeli szálló lakóit

Lapunk is beszámolt a szociálisan érzéketlen intézkedésről, amikor az energiaárak drasztikus emelkedésére hivatkozva a tulajdonos Indotek úgy döntött, hogy bezárja a Csepel Művek területén található 300 férőhelyes Zászlós Szállót, ahol olyan családok laknak, akiknek más lakhatási mód túl költséges lenne. Az RTL Híradó riportjában kifejtik, az érintettek október 15-ig kaptak határidőt, hogy elköltözzenek, ugyanis határozatlan, de hosszabb időre bezár a szálló.

Karácsony Gergely ezután múlt héten arra kérte Jellinek Dánielt, az egyik leggazdagabb magyart - aki minő véletelen Tiborcz Istvánnal is bizalmas, üzleti kapcsolatban áll -, hogy mondjon le egy napi profitjáról, így biztosítva, hogy a Jellinek tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek.

A főpolgármester levelére hétfőn válaszolt Jellinek Dániel cége. Az Indotek szerint Karácsony Gergely nyílt levele nem más, mint „vagdalkozás”. Válaszukban azonban úgy tűnik, Jellinek cége lényegében mossa kezeit, de azért egyeztetne a fővárossal. Azonban csak arról hajlandóak esetleg tárgyalni, hogy hová helyezzék el az utcára kerülő embereket, családokat.

Az Indotek közleményében rövidre zárja az érintettek sorsát, amikor hangsúlyozták, hogy ez egy piaci alapon működtetett szálló, amit piaci alapon béreltek a bérlők, és módjukban áll piaci alapon máshol helyet bérelni.

Ennyi. Illetve még hozzá tették, hogy Karácsony Gergely szerintük, „széles kontextuból kiemelve, résztényekre támaszkodva” kérte számon a társaságot.

Az Indotek Group ezek után azt kérte Karácsony Gergelytől, hogy a főváros jelöljön ki, egy olyan szervezetet, amely segítséget nyújthat a munkásszálló szociálisan rászoruló lakói számára.