Sorozatok nézése helyett kártyázzunk! (x)

Sorozatok nézése helyett kártyázzunk! (x)

Az átlagos magyar családokban az a szokás, hogy este, amikor mindenki hazaért, megvacsoráznak, majd leülnek a tévé vagy a számítógép elé. Sokkal jobban tennék azonban, ha a szülők és a gyerekek együtt játszanának egy jót, ehhez remek kártyajátékok állnak rendelkezésre!

A kártyajátékok előnyei

Ki ne emlékezne gyerekkorából a közös családi társasestekre, a vég nélküli kártyázásokra? Hova tűntek el ezek az alkalmak? Ma már a tévé, az internet megjelenése miatt egyre ritkábban ülünk le, hogy közösen játsszunk valamit. Pedig nagyon sokféle, díjnyertes társasjáték, kártyajáték kapható a boltokban, a Compaya társasjátékbolt játékaiból például biztosan mindenki tud választani kedvére valót, akkora a kínálat.

Itt nagyon sok, modern, izgalmas társasjáték kapható, de kártyajátékok is. Ha nem szeretnénk egész estére való játékot választani, több órán át csak a szabályokat értelmezni, hosszasan kipakolni, elpakolni, akkor ez utóbbiak közt érdemes keresgélni valami izgalmasat.

A kártyajátékoknak is rendkívül jó a fejlesztő hatásuk, a gyerekekkel érdemes minél többet játszani. Nemcsak a koncentráló képesség javul általuk, hanem a kudarctűrés, a logika és a türelem is.

A felnőttek is szívesen ülnek le egymással is kártyázni, a gyerekeknek pedig igazán nagy örömet szerezhetünk, ha a sorozatnézés helyett velük töltjük az időt.

Izgalmas kártyajáték minden korosztálynak

De vajon létezik olyan kártyajáték, amellyel az egész család szívesen játszik? Nem unalmas a felnőttnek, nem bonyolult a gyereknek? Igen! Ez a SET - A felismerés családi játéka!

A díjnyertes termék napjaink egyik legnépszerűbb kártyajátéka, talán még az UNO-n is túltesz. Izgalmas, pörgős játékot tesz lehetővé, melyet kicsik és nagyok egyaránt élveznek. Ugyanakkor remekül fejleszti a koncentrációt és a megfigyelő képességet is.

Mi itt a feladat? A kirakott 3 x 4 lapon SET-eket keresni. Mi a SET? Egy kombináció, melyre igaz a következő feltétel: az adott tulajdonság - úgymint szín, szám, forma, minta - mindegyik kártyán egyforma vagy mindegyik kártyán különböző. Nem egyszerű tehát a rejtvény, de éppen ezért nagyon izgalmas!

Ebben a játékban a szerencse nem sokat számít, a gyorsaság, a logikus gondolkodás annál inkább! Nagyon ajánlott kisiskolás gyermekek számára, de akár idősebb emberek részére is, mert a SET társasjáték jól megdolgoztatja az agytekervényeket!

Kollekció összeállításos kártyajáték

Ha másféle versengő játékot szeretnénk, jó választás lehet bármelyik kollekció összeállításos játék, ezt nagyon kedvelik a gyerekek. Általában itt arról van szó, hogy körről körre gyűjtögetnünk kell a kártyákat, majd abból létrehozni valamit.

Egyik legnépszerűbb családi játék a Királyi áru kártyajáték, melyet 2-4 fő játszhat. Itt a játékosok munkásokat alakítanak, s fel kell építeniük nyolc épületet. Ehhez gyűjtögetniük kell a kártyákat. Itt is számít a logika.

Ez a játék is jó példája annak, mennyire hasznos tevékenység a kártyázás. Tévénézés helyett inkább ezzel töltsük az időt!