Kiút vidékről? Gimnáziumnál, szakiskolánál és kolbászfesztiválon toboroznak határvadászokat

Kiút vidékről? Gimnáziumnál, szakiskolánál és kolbászfesztiválon toboroznak határvadászokat

"Védd te is a határt!"

- Ezzel a szlogennel és gőzerővel toboroz határvadászokat a rendőrség. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai például a napokban Sarkadon, Gyomaendrődön, Békésen és Csorváson tájékoztatták a szerződéses határvadász képzés iránt érdeklődőket, valamint a beszámoló szerint felvilágosítást adtak a jelentkezési feltételekről, a felvételi eljárásról, és a várható szolgálati feladatellátásról.

Van valami diszkrét bája annak is, hogy a rendőrség hol számít határvadász utánpótlásra; a magyar közoktatásból például egyenes az út, de a Csabai Kolbászfesztiválon is elkaphatja úgy a hevület az embert, hogy aztán felcsap határvadásznak. 

További helyszínek és időpontok a police.hu alapján:

  • Battonya, Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda - 2022. október 18-án 9 óra 40 perctől 10 óra 40 percig;
  • Békés, Gál Ferenc Egyetem, Technikum Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium - 2022. október 19-én 9 órától 10 óráig;
  • Békéscsaba, Csabai Kolbászfesztivál - 2022. október 20-án 17 órától 19 óráig;
  • Békéscsaba, Csabai Kolbászfesztivál - 2022. október 21-én 9 órától 10 óráig;
  • Békéscsaba, Csabai Kolbászfesztivál - 2022. október 22-én 9 órától 10 óráig.

Emlékezhetünk, Orbán Viktor még a 2022-es országgyűlési választás kampányában tartott egy igazságbeszédet arról, hogy a kormányai az elmúlt 12 évben semmit nem adtak a vidéki embereknek, a fiatalok számára nincs jövőkép.

A később újra (és újra) -választott miniszterelnök szavai szerint,

nincs, ami vidéken tartsa a fiatalokat, nincs megélhetés, de még utak sincsenek.

De legalább a határvadász-toborzók elmennek értük.