Egyszeri rezsitámogatást kapnak a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozói

Egyszeri rezsitámogatást kapnak a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozói

A Hiros.hu kecskeméti portál megkérdezte a jelenleg mintegy 4700 főt foglalkoztató Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-t, hogy cég a rezsiárak emelkedése miatt kialakult helyzetben segíti-e – és ha igen, hogyan – dolgozóit.

A cég pedig válaszolt is, mint állásfoglalásukban írták:

„A vállalat ügyvezetése a közelmúltban úgy döntött, hogy a gyár minden aktív munkavállalóját egy egyszeri kifizetéssel támogatja. Ez egy kivételes, a szokásos havi fizetésen felüli kiegészítő juttatás, amely a munkavállalók havi alapfizetésének 60 százalékát teszi ki.”

Az Index úgy értesült, azért éppen a bérek 60 százalékában szabták meg a rezsitámogatást, mert az így a július–decemberi időszakra vetítve 10-10 százalék a második fél évet tekintve. információink szerint ez a jelentősnek mondható összeg hóközi kifizetéssel már múlt csütörtökön az alkalmazottak bankszámlájára került.

A lap úgy tudja, a kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban éppen zajlanak a menetrendszerű tárgyalások a szakszervezetekkel a munkavállalók bérfejlesztéséről. A folyamatban lévő egyeztetések részleteiről egyelőre nem ad bővebb tájékoztatást a cég, annyi tudható, hogy az idén két lépcsőben emelkedett a munkavállalók bére, összefüggésben a 2020-ban megkötött, két évre szóló bérmegállapodás részeként.