PDSZ: "Hihetetlen tempóban növekszik az oktatásügy megreformálásáért kiállók tábora"

PDSZ: "Hihetetlen tempóban növekszik az oktatásügy megreformálásáért kiállók tábora"

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közölte, ebben a tanévben a mai napig 130 kiállásról tudni, amely a 60-ból 41 tankerületi központ 61 településén valósult meg.

Hihetetlen tempóban növekszik az oktatásügy megreformálásáért kiállók tábora - írta hétfői Facebook-bejegyzésében a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), miután vasárnap lezajlott a diákok tanárokért szervezett nagyszabású szolidaritási tüntetése.

Ebben a tanévben a mai napig 130 kiállásról van információnk, amely a 60-ból 41 tankerületi központ 61 településén valósult meg!
A héten pedig újabb 19 eseményről tudunk!

- olvasható a PDSZ közösségi oldalán. 

Az érdekvédő szervezet arról is beszámolt, hogy erre a hétre több további esemény is, szám szerint 19 kiállás szerveződik különféle tankerületekben: Szombathelytől Kiskőrösön át Budapestig.

A vasárnap délutáni diáktüntetésen, melyet a PDSZ mellett az Adom Diákmozgalom szervezett, a beszámolók szerint több tízezren vehettek részt, és a tömeg javarészt fiatalokból állt. Az eseményről készített videós riportunkat lentebb megtalálja:

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/G3TRWYg9OgE.jpg?itok=B90NY18F","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=G3TRWYg9OgE&feature=emb_title","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}