Ander Balázs: Szociopata neoliberális hentesbárd alá terelnék az elszegényedett magyar társadalmat

Ander Balázs: Szociopata neoliberális hentesbárd alá terelnék az elszegényedett magyar társadalmat

"Már reggel óta, lassan öt órája zajlik a Magyarország biztonságát szolgáló törvények módosításáról szóló vita.
De többszörösen is hamis, hazug az egész koncepció. Hazug a címe, mert hazánk biztonságáról beszél, de millióktól veszi el a szociális biztonsághoz való jogot. Hamis a formája és az ebből fakadó célja, hiszen egy borzasztó "salátatörvény", ami egymással össze nem függő javaslatokat tárgyaltat egy füst alatt. Nyilván azzal a sunyi céllal, hogy a szociális elveket agyonverő - számunkra elfogadhatatlan - neoliberális koncepcióra való hangos "NEM"-ünket azzal lehessen majd kormánypárti oldalról kiforgatni, hogy a határvédelmet utasítottuk el, migránspártiak vagyunk stb. blablabla..."

- olvasható Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselőjének Facebook posztjában.

A konzervatív párt oktatási szakpolitikusa így folytatja:

"Noha mi sem támogatjuk a bevándorlóországgá válást, és eszünk ágában nem lenne lebontani a kerítést! És arról sincs szó, hogy az egyéni felelősséget zárójelbe téve, a segélyezési politikát priorizálnánk.

Hamis volt az előterjesztői államtitkári felszólalás is, hiszen Rétvári Bence azt állította, hogy okafogyott az ellenzéki tiltakozás, mert nem változik semmi. Pedig változik. A szociális bajok orvoslása terepén a problémamegoldás szintjei gyakorlatilag egymást kizáró fokozatként kerülnek meghatározásra, s ami a fő: az állam - aminek adót, járulékot, EU-bajnok áfát fizetünk - igyekszik lerázni magáról a felelősséget, és az utolsó helyre sorolja magát a gondoskodásra kötelezettek sorában!

A Fidesz mindig zokon veszi, ha neoliberalizmussal vádoljuk. Pedig ez a helyzet. Most utolsó rohamra indulnak és a neoliberális elvbarátaik által Magyarországot "koraszülött jóléti államnak" hazudó, szociopata elvek mentén törvényt fognak módosítani. Az állam olyan csatatérről vonul le, magára hagyva a bajba jutott családokat, ahol dühöng az infláció.

Ahol az árak, a megélhetési költségek iszonyatos módon elszabadultak.

Ahol még Orbán Viktor szerint is akár 12 százalékos munkanélküliség várható.

Mindeközben pedig a kormány hihetetlenül arcátlan nyelvi relativizmus mögé rejtőzve, - jó farizeus módjára - vizet prédikál és bort iszik.

Szubszidiaritásra hivatkozva áthárítják a legatyásodott családokra, önkormányzatokra, civil szervezetekre a feladatokat, gondoskodjanak csak ők idős, beteg, fogyatékossággal élő hozzátartozóikról.

Az "annyit érsz, amennyid van" kormányzati filozófiája most szentségtelen frigyet köt az embereket kizsigerelendő igavonó baromnak, megbetegedett, munkában megrokkant,  "hasznavehetetlen" honfitársainkat szívfájdalom nélkül szociális vágóhídra küldő neoliberalizmussal!

Kormányzati oldalról lehet ugyan XIII. Leó pápa 1891-es Rerum Novarumjára hivatkozni, de a napi gyakorlat inkább hasonlít az orwelli újbeszél világára, ahol a háború: béke, a szabadság: szolgaság, a tudatlanság: erő...

Deklarálva is paradigmaváltásra készülnek a szociális területen, mindezt egy olyan országban:

  • Ahol félmillió fogyatékossággal, másfél millió tartós betegséggel küszködő honfitársunk él.
  • Ahol rossz egészségi állapotuk miatt a férfiak egyharmada meg sem éli a megérdemelt nyugdíjas éveket.
  • Ahol 700.000 idős magyar egyedül, magányosan tengeti mindennapjait.
  • Ahol a szociális szféra 90.000 dolgozója megalázóan alacsony bérekből nyomorog.

És akkor egy ilyen helyzetben az állam a felelősségi hierarchiában az utolsó helyre rakja magát...

A demográfiai lejtőre taszított, elszegényedett, elöregedett, beteg, anómiás magyar társadalmat most pedig a szociopata neoliberális hentesbárd alá terelnék...

Ui.: Erre mondja némelyik kormánypárti politikus, akarom mondani farizeus, hogy csak az emberi természet törvényeihez igazítják a szabályokat. Nos, ha van kedvük, és nem sajnálják rá a becses idejüket, akkor olvassanak utána, hogy mi volt a Taigetosz, mi a japán ubaszute, s mi volt a tiszazugi gyilkosságsorozat...

S nézzenek már annak is utána, miért virágzik a csicskatartás! Miért tarthatnak állati sorba kényszerítve 36.000 rabszolgát a 21. század eleji Magyarországon! Bizonyára nem azért, mert a szociális gondoskodás terén minden rendben lenne..."

- zárul Ander Balázs bejegyzése.