Gyöngyösi Márton: Orbán 1956 helyett Moszkvát választotta. Ideje megbüntetni!

Gyöngyösi Márton: Orbán 1956 helyett Moszkvát választotta. Ideje megbüntetni!

A Jobbik elnöke Facebook oldalán reagált Orbán Viktor október 23-án elhangzott kijelentéseire. Gyöngyösi Márton felidézte, hogy az ukrán hadsereg magyar nemzetiségű katonái állnak büszkén a lyukas zászlóval egy az orosz megszállás alól nemrég felszabadított falu főterén.

A harcosok ezzel üzenték: ők ma is az orosz önkény ellen küzdenek.

Eközben Budapesten a központi állami ünnepség olyan jelentéktelen volt, hogy a hírekbe sem került be, Orbán Viktor pedig inkább vidékre menekült, hogy egy a nyilvánosságtól elzárt megnyitón mondjon beszédet.

„ Az egykor 1956 emlékén a politikába kapaszkodott Orbánnak ugyanis ma már kínos 1956 és az orosz megszállás ellen fegyvert fogó magyarok emléke.”

Gyöngyösi Márton szerint a Fidesz rendszerének támasza ugyanis egyre inkább Vlagyimir Putyin Oroszországa, Orbán pedig hittel vallja az orosz propaganda tételeit, hajbókolva Moszkva előtt.

„ 2022. október 23-a Orbán Viktor erkölcsi lelepleződése volt. A nemrég még bőszen kommunistázó politikus mostanra már nem mer a kommunizmus bűneiről beszélni, mert támogatóinak nagy része jobban szereti Putyint, mint őt magát, ő maga meg a muszkavezetők nyomdokaiba lépett. Kérdés, hogy ezt az embert mégis meddig kívánja még az Európa Unió odaengedni közös döntéseinkhez?”

A Jobbik elnöke kijelentette, az idei október 23-ával Orbán és pártja teljesen végrehajtotta a szimbolikus szakítást Európával.

„Ideje volna ezért végre belátni a realitást, és kidolgozni Orbán és társai európai szankcionálásának pontos mikéntjét.”