Jobbik: A NAV buktatta le a Fidesz újabb hazugságát

Jobbik: A NAV buktatta le a Fidesz újabb hazugságát

"A Nemzeti Adó és Vámhivatal adatai szerint nincs nyoma annak, hogy éves szinten 250-300 milliárdot „csaltak volna el” a katás vállalkozók, mert kilenc év alatt összesen csupán 9 milliárd forint adókülönbözetet állapítottak meg - írta meg az mfor.hu. Ez cáfolja a kormánypárti politikusok azon hazugságát, miszerint a kisvállalkozások tömeges adóelkerülése miatt volt indokolt az egyszerűsített adózás beszántása.

Az üzenet világos: a legkisebb vállalkozásokat a kormány üldözi. Ezzel szemben a Jobbik, konzervatív pártként, a válságban is segítené őket rezsivédelemmel, az 5000 Ft-os iparkamarai regisztráció eltörlésével, az NTAK adatszolgáltatási kötelezettség elhalasztásával, valamint egyszerűbb és alacsonyabb adókkal" - közölte a Jobbik. 

A gazdasági portál mai cikkében arról ír, hogy mindössze a katások 2,5 százalékát ellenőrizte az adóhivatal, a megállapítások pedig a katabevételeknek csak 0,06 százalékát érintették. Annak sincs nyoma, hogy – ahogy a kormányzati propaganda keltette a hangulatot – éves szinten 250-300 milliárdot „csaltak volna el”, mert az adóhatóság kilenc év alatt összesen csupán 9 milliárd forint adókülönbözetet állapított meg.