Lázár János lesz az új Széchenyi István?! Vitézy Dávid is távozhat az Orbán-kormányból

Lázár János lesz az új Széchenyi István?! Vitézy Dávid is távozhat az Orbán-kormányból
Meg nem erősített információk szerint hétfőn bejelentette lemondását Vitézy Dávid, aki közlekedésért felelős államtitkár volt Palkovics László minisztériumában

- számolt be a Palkovics lemondásakor is jól értesült Index. 

Az államtitkár lemondását a korábbról Vitézyhez köthető Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) jelentette be, amely azt írta: Palkovics lemondásával a közlekedéspolitika Lázár János minisztériumához kerül át

"A helyzet miatt ma 13 órakor Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár összehívta a minisztérium vezető munkatársait, bejelentette lemondását, majd távozott. Ideiglenesen Kállai Éva helyettes államtitkár viszi az ügyeket, 48 óra van az átadás-átvételre"

– idézi a VEKE-t az Index. 

Majd Vitézy Dávid is posztolt a közösségi oldalán.

"Ahogy ma a kormányinfón elhangzott, az új energetikai tárca létrejötte révén, Palkovics László miniszter lemondásával a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, ezáltal az eddigi közlekedési államtitkári feladataim is véget érnek. A közlekedési szakterület felügyelete az új kormányzati feladatmegosztás szerint Lázár János minisztériumához kerül át.

Köszönöm Palkovics miniszter úrnak és a Kormánynak a megtisztelő felkérést és a közös munkát, úgy hiszem, az elmúlt fél évben a hazai közösségi közlekedés és a vasút számos nagy ügyében tudtunk a helyes irányba egyet előrelépni" - írta a szakember. 

Lázár János már Széchenyi-magasságokban

A tervek szerint Lázár Jánoshoz kerül a közlekedés ügye.

Örül is nagyon a politikus: 

"Minden magyar közlekedési miniszter elődje, az első felelős kormány tagja, Széchenyi István úgy fogalmazott: 
'Az ember annyit ér, amennyit használ.' 
Az én hitvallásom is ez. Az új feladattal a Miniszterelnök most lehetőséget ad arra, hogy újabb területen járulhassak hozzá a haza és a haladás, a nemzeti szuverenitás és polgári fejlődés ügyéhez. A feladatot tisztelettel elfogadom. Nekilátunk!"

Mindenesetre úgy tűnik, a XXI. század Széchenyi Istvánja Vitézy Dávid nélkül fog dolgozni.