Tiborcz szerezte meg a Waberer's fuvarozó céget

Waberer's
MTVA/Bizományosi/Faludi Imre

A Portfolio számolt be a Waberer's közleményéről. Bejelentették, hogy lezárult az az ügylet, melynek értelmében a Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Equity 26,8 százalékos részesedést szerzett a Waberer's-ben, miután megvásárolta a korábban Mike Ferenc tulajdonában lévő MHB Optimumot.

A tranzakció értelmében 2022. november 30-án a Tiborcz István 100 százalékos tulajdonában álló BDPST Equity megszerezte a korábban Mike Ferenc tulajdonában álló MHB Optimum részvényeinek 100 százalékát.

Mivel az MHB Optimum tulajdonában 4 735 144 darab Waberer's részvény van - ami a kibocsátóban 26,76 százalékos tulajdoni részesedést testesít meg - ezeknek a közvetlen tulajdonosa a tranzakció következtében már a BDPST Equity.

Miután Mike Ferenc 100 százalékos tulajdonában volt az MHB Optimum, így az ő szavazati jogának aránya 0 százalékra csökken a Waberer's. Ezzel párhuzamosan, mivel Tiborcz István 100 százalékos tulajdonában van a BDPST Equity, így az ő szavazati joga közvetve 26,76 százalékra emelkedett.