Z. Kárpát Dániel: Ha ég a ház, ne lapostévét vegyenek!

Z. Kárpát Dániel: Ha ég a ház, ne lapostévét vegyenek!

"A friss hírek szerint az állam közvetett befolyást szerzett a Vodafone-ban, és összességében több százmilliárd forintba kerül a telekommunikációs cég megszerzése, az elmúlt 30 év legnagyobb vállalati felvásárlásának keretein belül.

Éppen ezért adódik a kérdés: ez most a legfontosabb? Ha az állam képes akár csak közvetve ekkora összeget megmozgatni, nem lenne fontosabb ennek mérhető részéből, mondjuk, a bölcsődétől a középiskoláig megmásfélszerezni a béreket!? Vagy éppen el lehetne indítani egy országos bérlakásprogramot, hogy tízezreknek ne kelljen horrorisztikus albérleti díjakat fizetni.

Ekkora összegnek szinte mindenhol jobb helye lenne egy válság közepén, ezért azt követeljük, hogy a forrásokat hasznosítsák ezeken a családokat valóban védő területeken! Ha ég a ház, ne lapostévét vegyenek!"

- fogalmaz Facebook-bejegyzésében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője.

Mint megírtuk, a kormány nemrég jóváhagyta a Vodafone Magyarország 49 százalékos felvásárlására biztosított 425 millió eurós, azaz csaknem 170 milliárd forintos hitelkeretet, amely a Magyar Fejlesztési Bankon (MFB) keresztül biztosítanak állami kezességvállalás mellett.