Jobbik: Nemzeti kerekasztalt és azonnali intézkedéseket az oktatás átfogó rendbetétele érdekében!

Jobbik: Nemzeti kerekasztalt és azonnali intézkedéseket az oktatás átfogó rendbetétele érdekében!

A Jobbik oktatáspolitikusa azt sürgeti, hogy azonnal hívjanak össze olyan nemzeti kerekasztalt az oktatás azonnali és szakmai konszenzuson alapuló modernizálása érdekében, amelyen minden érintett szereplő, a kormánypártok és az ellenzéki pártok szakpolitikusai is részt vesznek.

"A Jobbik felelős konzervatív pártként kifejezi szolidaritását mindazon pedagógusokkal, akik a héten országos sztrájkkal jelzik a magyar oktatási rendszer tarthatatlan állapotát. Ennek kapcsán ismételten leszögezem, hogy mi nem elbocsátandó cselédnek, hanem felelős értelmiséginek tartjuk a tanárokat, ezért felszólítjuk a fideszes egypárti túlhatalmat, hogy mind nekik, mind az összes magyar polgárnak állítsák helyre a sztrájkhoz való olyan jogukat, amelyeket a mi véleményünk szerint a 21. században egy uniós tagállamban élők megérdemelnek" - hangsúlyozta Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese hétfői sajtóközleményében. A jobbikos politikus hozzátette:

Mivel már a közbiztonságot sem tudja biztosítani a Pintér miniszter úr által vezetett tárca, ezért felszólítjuk a fideszes kormányt, hogy mind az oktatást, mind az egészségügyet a területhez értő szakminiszter vezetésével válasszák le a jelenlegi minisztériumról!

"Ezen kívül azonnal hívjanak össze olyan nemzeti kerekasztalt az oktatás azonnali és szakmai konszenzuson alapuló modernizálása érdekében, amelyen minden érintett szereplő, a kormánypártok és az ellenzéki pártok szakpolitikusai is részt vesznek. Ezt az indokolja, hogy olyan nemzeti sorskérdésről kell közösen döntenünk, amelyben nemzeti konszenzus nélkül nincs valódi megoldás."

"Ennek kapcsán jelezzük, hogy konzervatív politikai közösségünk rendelkezik olyan átfogó oktatáspolitikai koncepcióval, amelynek alapját egy klebelsbergi fordulat képezi, és amelynek csak nulladik lépése a pedagógusok azonnali 50 százalékos béremelése, amelyet régóta követelünk. Mert nekünk az oktatás kiemelt nemzetstratégiai ágazatnak számít, amely azt a tudást és képességeket közvetíti a magyar polgároknak, amelyek nélkül a 21. században nem lehet gyarapodó és kiteljesedett életet élni" - szögezte le végül Brenner Koloman.