Halálos fenyegetést kapott a cseh elnökválasztáson induló Andrej Babiš

Babis
Andrej Babis cseh miniszterelnök, a kormányzó centrista ANO mozgalom vezetője beszél a párt prágai központjában 2021. október 9-én.
MTI/AP/Petr David Josek

Halálos fenyegetést tartalmazó névtelen levelet kapott Andrej Babiš elnökjelölt, volt kormányfő, aki a csehországi államfőválasztás második, döntő fordulójába jutott - írja beszámolójában az MTI.

"Veszít vagy meghal" 

- idézte az üzenet tartalmát kedden tartott sajtótájékoztatóján Babiš, aki Petr Pavel nyugalmazott tábornokkal verseng a cseh államfői posztért a pénteken és szombaton tartott második fordulóban.

A fenyegetést kapott politikus egyben közölte, hogy a voksolásig nem vesz részt nyilvános kampányrendezvényen.

A nagy csehországi fogadóirodák egyébként Petr Pavel győzelmére számítanak a cseh államfőválasztás második fordulója előtt a CTK cseh hírügynökség keddi beszámolója szerint. A friss felmérésekről készített hírügynökségi összegzés szerint várható, hogy a nyugalmazott tábornok megszerzi a szavazatok több mint 56 százalékát, a választói részvételt pedig 68 százalék fölé teszik. Milos Zeman jelenlegi elnök második mandátuma március elején lejár, és harmadik megbízatásra a hatályos jogszabályok szerint már nincs lehetőség.