Orbán Viktor: Bosznia stabilitása és biztonsága Magyarország kiemelt érdeke

Orbán Viktor, Zeljka Cvijanovic
Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Zeljka Cvijanovicot, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnökét a Karmelita kolostorban 2023. január 24-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök és Zeljka Cvijanovic, Bosznia-Hercegovina államelnökségének soros (szerb) elnöke kedden a Karmelita kolostorban tárgyalt egymással a két ország együttműködésének fejlesztéséről és nemzetközi, elsősorban biztonsági kérdésekről - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette,

véleménye szerint "a veszélyek korában" Magyarországnak kiemelt érdeke, hogy Bosznia-Hercegovina biztonságos és stabil ország legyen. 

Hazánk a továbbiakban is kész támogatást nyújtani Bosznia uniós integrációjához és gazdasági fejlődéséhez; nyitottak vagyunk az együttműködésre 

- mondta a kormányfő.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Zeljka Cvijanovicot, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnökét a Karmelita kolostorban 2023. január 24-én
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A boszniai elnök köszönetet mondott Magyarország segítségéért, és fontosnak nevezte, hogy a két ország között folytatódjon az intenzív párbeszéd, valamint erősödjenek a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok - ismertette a kormányfő sajtófőnöke.