A Pallas Athéné Alapítvány vagyona 342 millió forinttal gyarapodott 2022 negyedik negyedévében

A Pallas Athéné Alapítvány vagyona 342 millió forinttal gyarapodott 2022 negyedik negyedévében

A Pallas Athéné Alapítvány vagyonát 342 millió forinttal gyarapította 2022 negyedik negyedévében az alapítvány vagyonkezelője, az Optima Befektetési Zrt. - közölte az alapítvány pénteken az MTI-vel.

Ismertették, hogy

a Pallas Athéné Alapítványnak és jogelődjeinek juttatott 266,4 milliárd forint vagyon 2022. december 31-re 281,8 milliárd forintra nőtt.

Az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 259 milliárd forintot befektetési jegyben, 3,5 milliárd forintot bankbetétben, 19 milliárd forintot vállalati kötvényekben, valamint 300 millió forintot ingatlanban tartanak.

Jelezték, a vagyonnövekedés mellett az alapítvány létrejötte óta 14 milliárd forint értékben, 1741 oktatási és tudományos pályázatot támogatott.

A közlemény szerint az alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont. Azt nem költheti el, csak befektetheti, és annak hozamát használhatja fel tevékenysége során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítvány körültekintő kockázatvállalással kezeli oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el. Az átlátható működés érdekében az alapítvány negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről.