20+ művészi fotón az emberi test és a természet harmóniája

Az ilyen fotósorozatok láttakor döbbenünk rá igazán, milyen mélységek is rejlenek a fotóművészetben.

Arno Rafael Minkkinen (akinek nehéz lenne kitalálni a nevéből a nemzetiségét, de eláruljuk: finn. Meglepődtek?) újraértelmezte az önakt fogalmát. Értjük ezalatt: saját meztelen testét fényképezi minden erotikától, nárcisztikától vagy erőszaktól mentesen. Úgy mutatja be és kezeli testét, mint a természet szerves részét. Ezt ő a következőképpen öntötte szavakba:

"A világegyetem katedrálisa itt van a földön. Mi még mindig a sziklák és a fák, ég és víz részét képezzük, annak az ősi tájnak a részét, amelyet évmilliókkal korábban kaptunk ajándékba."

Ugyanakkor testének a természettel való teljes vagy részleges egybeolvadása gyakran humoros képeket eredményez, mintha Minkkinen bújócskát játszana a nézővel. Bár egyes képei megalkotásához nemcsak rengeteg fantáziára, hanem akrobatikus mutatványokra is szükség van, Minkkinen nem hódolt be a digitális fényképészetnek, hanem továbbra is a 70-es években alkalmazott technikai módszereket használja, s főként fekete-fehér fényképeket készít. Mint például az alábbi fotók esetében.
 
A képek magukért beszélnek - ilyen az, amikor egy kreatív gondolatból művészi kivitelezéssel csodálatos alkotások jönnek létre. Nem hiszi? Járjon utána - azaz kattintson a galériára!
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".