20+ művészi fotón az emberi test és a természet harmóniája

Az ilyen fotósorozatok láttakor döbbenünk rá igazán, milyen mélységek is rejlenek a fotóművészetben.

Arno Rafael Minkkinen (akinek nehéz lenne kitalálni a nevéből a nemzetiségét, de eláruljuk: finn. Meglepődtek?) újraértelmezte az önakt fogalmát. Értjük ezalatt: saját meztelen testét fényképezi minden erotikától, nárcisztikától vagy erőszaktól mentesen. Úgy mutatja be és kezeli testét, mint a természet szerves részét. Ezt ő a következőképpen öntötte szavakba:

"A világegyetem katedrálisa itt van a földön. Mi még mindig a sziklák és a fák, ég és víz részét képezzük, annak az ősi tájnak a részét, amelyet évmilliókkal korábban kaptunk ajándékba."

Ugyanakkor testének a természettel való teljes vagy részleges egybeolvadása gyakran humoros képeket eredményez, mintha Minkkinen bújócskát játszana a nézővel. Bár egyes képei megalkotásához nemcsak rengeteg fantáziára, hanem akrobatikus mutatványokra is szükség van, Minkkinen nem hódolt be a digitális fényképészetnek, hanem továbbra is a 70-es években alkalmazott technikai módszereket használja, s főként fekete-fehér fényképeket készít. Mint például az alábbi fotók esetében.
 
A képek magukért beszélnek - ilyen az, amikor egy kreatív gondolatból művészi kivitelezéssel csodálatos alkotások jönnek létre. Nem hiszi? Járjon utána - azaz kattintson a galériára!
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nótin Tamás
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nótin Tamás
sss
2019. május 25. | 08:23
A választók a vasárnapi voksolással kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ.
sss
2019. május 24. | 16:19
Ehhez kompromisszumokra lenne szükség mindkét részről.
sss
2019. május 24. | 15:18
Kampány indult az FPÖ támogatói körében, hogy írják Strache nevét a szavazólapokra az EP-választáson.