30 ezer felett a Lovasíjász nézettsége

30 ezer felett jár a Lovasíjász című film nézettsége – hívja fel a figyelmet szombati Facebook bejegyzésében Novák Előd. A politikus szerint ennek fényében piaci alapon is érthetetlen, hogy a Filmalap miért dobja vissza sorra a magyar történelmi témájú filmötleteket.

Novák emlékeztet, hogy utoljára dokumentumfilm öt évvel ezelőtt tudott hasonló sikert elérni: a hazánk természeti értékeit bemutató Vad Magyarország című alkotás volt erre akkor képes. Hozzáteszi: a rendkívül magas nézettség már csak azért is nagy eredmény, mert a mozik műsorrendjében „meglehetősen mostohán bánnak” az alkotással. Példaként említi a Cinema Cityt, amely Budapesten egyedül az Aréna Moziban vetíti a filmet, annak ellenére, hogy más filmszínházakban telt házasak az előadások. Szerinte ez is alátámasztja, a Jobbik többször is hangoztatott álláspontját, amely szerint nem szerencsés, hogy a magyar mozipiacon „monopolhelyzet alakult ki.”

 

Fergeteges magyar kulturális siker A Lovasíjász, melynek nézettsége immár meghaladta a 30 ezer nézőt a mozikban. Különö...

Közzétette: Novák Előd – 2016. február 27.


Rámutat arra is, hogy a Lovasíjász sikerének fényében, még érthetetlenebb a Filmalap magyar történelmi alkotásokat szinte soha nem támogató gyakorlata. A hatalmas nézőszám Novák szerint azt mutatja, hogy

 

„valóságos éhínség” van a nézőkben

a hasonló témájú filmekre. Ennek ellenére nem készülhettek el a Tóth Ilonkáról, Toldiról, Bethlen Istvánról, Munkácsy Mihályról Tisza Istvánról, Hunyadi Mátyásról és Hunyadi Jánosról, vagy a kuruc korról szóló filmtervek, holott alkotóik komoly pályázatot nyújtottak be – hangsúlyozza a Jobbik alelnöke.

A kormány a Saul fiát, a Jobbik A Lovasíjászt nézetné meg a középiskolásokkal, mert „mi a nemzeti bűntudat helyett nemzeti büszkeséget erősítő alkotásokat preferálunk” - szögezi le Novák Előd.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
sss
2019. október 19. | 09:34
1
sss
2019. október 19. | 14:05
Életmódváltást szorgalmaz a katolikus egyházfő.
1
sss
2019. október 19. | 13:14
Az egykori pártelnök követeli, de pártja nem adja vissza neki az admin jogot.
Meg kell ismételni a választást.
Az egykori pártelnök követeli, de pártja nem adja vissza neki az admin jogot.
Az ingatlanárak növekedésével szemben a leghatékonyabb védekezés az ingatlanállomány bővülése lenne.