2014. 04. 04. 20:18

5 milliós büntetés a TV2-nek a Jobbik elhallgatása miatt

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a kiszabható maximális, 5 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte a TV2-t a Jobbik kampányeseményeinek elhallgatása miatt. A testület a pénteki ülésén a jogsértés megállapításáról és a bírság kiszabásáról egyhangúlag döntött, a konkrét összegről pedig 16:3 arányú többséggel.

hhjjjuuu

Zentai-Plajner Zsolt, a Jobbik esztergomi elnöke fordult kifogással az NVB-hez, és több konkrét műsorszámot is felsorolt, melyekben az ellenzéki pártok között a Jobbikot egyáltalán nem jelenítették meg. Zentai szerint a TV2 "rendre elhallgatja a jobbikos eseményeket és a Jobbikot, miközben szalagcímeivel, illetve felkonferálásukkal azt a látszatot keltik, hogy objektív és egységes tájékoztatást ad." Balasi András, a párt médiajogi felelőse az alfahir.hu-nak elmondta, hogy régóta "harcban" állnak a TV2-vel, a csatorna egyszerűen nem tartja be a médiatörvényt, de a Kúria döntéseit is rendre figyelmen kívül hagyja. Hozzátette, hogy a mai bírság mindenképpen nagy siker, és köszönetét fejezte ki dr. Borbély Andreának, az NVB jobbikos delegáltjának, aki áldozatos munkájával komolyan hozzájárult ehhez a döntéshez.

Borbély Andrea az ülésen arra hívta fel a figyelmet, hogy az országos médiaszolgáltató a március 24. és április 3-a közötti időszakban a Jobbikot semmilyen formában nem jelentette meg, ami szerinte a párt "tudatos és tendenciózus elhallgatását" mutatja.

alfahir.hu - MTI