620 millióval rövidítették meg az államot: megint csaltak a vagyonőrök bérével

Fiktív számlázási rendszer fő irányítójaként több mint 620 millió forint költségvetési hiányt okozott a gyanú szerint egy balatonszárszói férfi 2014 és 2016 között - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Azt írták: egy balatonszárszói székhelyű cég alvállalkozók bevonásával vagyonvédelmi tevékenységet végzett, de a tényleges vagyonőri munkát az alvállalkozói láncolat végén lévő cégekbe bejelentett vagyonőrök végezték el. A vagyonőrök után nem fizettek járulékokat és a bevételek utáni áfafizetési kötelezettségnek sem tettek eleget.

A bíróság az ügyészségi indítványra egy hónapra elrendelte a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását.

Kihajította a hajléktalant a plázából a biztonsági őr, de ő is utcára került

Figyelemreméltó, ugyanakkor nagyon is jellemző esetről számolt be a feol.hu. A napokban egy hajléktalan férfit - látszólag ok nélkül - a biztonsági őr úgy dobott ki az egyik bevásárlóközpontból, hogy közben végig a földön húzta. A pláza üzemeltetési vezetője szerint vékony mezsgyén egyensúlyozunk, de kirúgta az alkalmazottat.