2014. 03. 09. 08:18

A baloldal most őrülten féltékeny a Jobbikra

A baloldalon nagyon irigylik most a Jobbik helyzetét, legfőképpen a kampánya miatt, amely az elmúlt hónapokban a legsikeresebben dübörgött. Egyre többször hangzik el féltékenyen a baloldalról, hogy érdemes lenne odafigyelni a nemzeti pártra, amely aktív, pozitív kampányával sikeresen szólítja meg a szavazókat.

sokan

Telt ház a Jobbik szentesi lakossági fórumánVona Gábor Facebook oldala

Az Óbudai Kulturális Központban a SISZA Kommunikációs Intézet szervezett egy konferenciát a választásról és a kampányról, amelyre meghívták Pesty László jobboldali kampányszakértőt és Bruck Gábort, Gyurcsány és Demszky egykori kampánymenedzserét. A nemzeti oldalról senkit sem, ami már csak azért is érdekes, mert Bruck szerint, ha a kampánytechnikát nézi, akkor a Jobbik csinálja a legjobban. „Azt csinálja, amit az MSZP-nek kellene csinálnia” – mondta a kampánymenedzser. Bruck azt is kifejtette, a Jobbiknál megtanulták, hogy pénz nélkül hogyan lehet jól kampányolni. A nemzeti párt ezt csinálta 2010-ben is, illetve nagyon jól használják az internetet is.

Egy héttel ezelőtt a káposztásmegyeri lakótelepen tartott lakossági fórumot Kiss Péter és Lendvai Ildikó szocialista képviselő Lengyel László politológussal. A rendezvényen az egyik jelenlévő felrótta a baloldalnak, hogy a Jobbik faluról falura hódítja el az Orbán-kormányból kiábrándult szavazókat, miközben a baloldal lemondott az ötezer fő alatti településekről. Lengyel László politológus elismerte, hogy a kisebb településeken szerzett tapasztalatai szerint „jobb Vona Gábor lábmunkája”. Lengyel követendő példaként említette, hogy a Jobbik elnöke naponta három-négy faluba is ellátogat, és tájékozódik a konkrét helyi problémákról. "Tudja, hogy X. nénit kirabolták, leülteti az első sorba, elmeséli, mi történt X. nénivel, X. néni sírva is fakad, majd Vona megkérdezi: akartok-e így járni, mint X. néni? Ha nem, szavazzatok ránk!" – magyarázta Lengyel a követendő jobbikos módszert. Lengyel arra is rámutatott, hogy a Jobbik ezzel a kampánystratégiával az utóbbi hetekben 250 ezer szavazatot is összehozhatott. Hozzátette: „ezért rugdosom állandóan az Összefogást, mert látható, hogy terepmunkával, lábmunkával meg lehet csinálni”.

A Jobbik kampányának gyümölcse, vagyis a nemzeti párt erősödése már számokkal is mérhető. A Tárki, a Medián és a Századvég is a Jobbik egyértelmű erősödéséről számolt be. Sőt, a Mediánnál a nemzeti párt már az MSZP-t is beérte, Vona Gábor pedig - megelőzve Mesterházy Attilát - a legnépszerűbb ellenzéki politikus.

 

alfahir.hu