A célpontos Kisberk Szabolcs az N1TV főszerkesztője lett

Kisberk Szabolcs, a volt HírTV-s műsor, a Célpont vezetője az N1TV-hez igazolt. Először a Jobbik tapolcai eredményváróján jelentkezett be az online televízió élő adásában. A HírTV-ből való távozásakor egyszer már beszélgettünk vele, most arról kérdeztük, hogy hogyan került az N1TV-hez, és miket tervez frissen kinevezett főszerkesztőként.

 - Kezdjük azzal, amiről mindenki cikkezni fog: Fidesz után Jobbik?
 
 - Mindig próbáltam független újságíróként dolgozni, nem pedig pártmegrendeléseket teljesíteni. Amíg ezt hagyták a HírTV-nél addig ott voltam, és most úgy érzem, hogy az N1TV-nél a helyem. Tudom, hogy sokakat érdekel az a kérdés, hogy Fidesz vagy a Jobbik, de számomra nem ez volt a szempont, hanem hogy szakmai munkát végezhessek. 
 
 - "Szerintünk Orbán nem geci. Viszlát!" - ez volt az emlékezetes mondat, amivel otthagytátok a HírTV-t. Akkor azt mondtad nekünk, hogy nem Orbán mellé álltatok, csak dolgozni szerettetek volna. Ez azt jelenti, hogy most az N1TV-nél nagyobb szabadsággal tudsz majd dolgozni?
 
 - Igen, a felmondásom után nagyon sok megkeresést kaptam, és úgy ítéltem meg, hogy itt dolgozhatok a legszabadabban. 
 
 - A legutóbbi beszélgetésünkkor még azt mondtad, hogy a teljes csapat szeretne együtt maradni, de most már úgy tűnik, hogy a hazai oknyomozó műsorok között bátran a szakmai csúcsnak mondható Célpontnak tíz év után tényleg vége. Te az N1TV-t fogod vezetni, ez már biztos, a többiekről és a műsorról van valamilyen híred?
 
 - Remélem, hogy újra tud indulni a Célpont, mert szükség van egy ilyen oknyomozó műsorra. Egyébként úgy tudom, hogy nem mindenkinek sikerült még elhelyezkednie a korábbi szerkesztőségből.
 
 - Egy országos televízió után teljesen más közeg egy internetes televízió. Főszerkesztőként mik a legfőbb terveid az N1TV-vel?
 
 - A közeljövőben teljesen meg szeretnénk újítani az N1TV-t, és Magyarországon elsőként beindítani egy olyan internetes televíziót, amely nemcsak videóriportokat közöl, hanem valóban televízióként működik. De egyelőre még részleteket nem szeretnék elárulni. 
 

Az Alfahír és az N1TV főszerkesztője, Magvasi Adrián és Kisberk Szabolcs
 
 - Van egyáltalán jövője egy netes televíziónak?
 
 - Abszolút van. A fiatal fogyasztói réteg teljesen elpártolt már a hagyományos televíziózástól, és sokkal inkább az internetről tájékozódik. És ez egyre inkább jellemző az idősebb korosztályra is. 
 
 - A mai napon Sümegen a HírTV-sek hiába próbáltak interjút kérni a kormánypárti jelölttől, a fideszesek bojkottot hirdettek a csatorna ellen, és nem voltak hajlandóak nyilatkozni. Mit gondolsz a bojkottról, és mi lesz a HírTV-vel a közmédia átalakítása után?
 
 - A volt kollégiámat sajnálom, ők nem ezt érdemlik. De ugyanakkor megértem azt is, hogyha egy ilyen stílusú tulajdonos televízióját bojkottálják a politikusok. Jelen helyzetben úgy érzem, hogy a HírTV-nek nagyon hosszú távú jövője nincs már. 
 
 - Beszélgetésünk idején épp zajlik a mai időközi választás eredményvárója. Azt mondják, hogy az elmúlt évek legkeményebb kampánya zajlott. Te hogyan értékeled? 
 
 - Nem szeretném egyik pártot sem minősíteni, de jól látszik, hogy az a durva lejárató kampány, ami ellen egy éve még a jelenlegi kormánypárt is felszólalt, most melyik oldal sajátja. Remélem, nem ez a stílus fogja meghatározni a következő évek kampányait, mert az nagy valószínűséggel még az amúgy is egyre csökkenő választási hajlandóságot is tovább csökkentheti.