A CIA boszorkánykonyhájából jelentjük: Magyar Majdan?

A vasárnapi internetadó elleni tüntetés céljai első ránézésre egyértelműnek és egyszerűnek tűnnek, ám ha tágabb kontextusba helyezzük, és figyelembe vesszük az elmúlt egy év geopolitikai mozgásait régiónkban, különösképpen Ukrajnában, akkor igazán érdekes következtetésre juthatunk.

Mi is történt valójában? A jelenlegi magyar kormánynak sikerült végre észrevennie, hogy a Nyugattól való egyoldalú függés és teljes kiszolgáltatottság lehetetlenné teszi, hogy pozitív irányba mozdítsuk el hazánk sorsát. Megpróbálták a száz százalékos függésünket egy-két százalékkal enyhíteni - természetesen legtöbbször csak retorikában -, sértve ezzel pár apróbb ponton az Egyesült Államok és az atlantisa erők érdekeit, aminek meg is lett a hatása. Ez lassan egy éve nyíltan látható, mivel az amerikai külügy félreérthetetlen jelzéseket küld, hogy nem nézi jó szemmel, hogy a kormány letér az érdekeinek kiszolgálásától. Látható ez olyan apró jelekből, hogy az egyik legnézettebb amerikai esti show-ban egy volt elnök hasonlítja harmadik világbeli diktatúrákhoz hazánkat, vagy csak említsük a kitiltási botrányt. Az atlantista ötödik hadoszlop gőzerővel dolgozik. Ömlik a pénz a különböző alapítványokon keresztül a szatellit-szervezeteikhez, kezdve a sokat emlegetett Norvég Civil Alaptól a Soros-féle Open Society Foundations-ig.

De miért is volt érdekes az internetadó elleni tüntetés és miért hasonlított kísértetiesen a kijevi Majdan forgatókönyvéhez? Mi is történt pontosan a Majdanon? Tulajdonképpen amerikai segédlettel megpuccsoltak egy demokratikusan megválasztott oroszbarát kormányt, amin természetesen vitatkozhatunk, hogy jó volt-e, de a tényen nem változtat: az Egyesült Államok felhatalmazva érzi magát, kettős mércét alkalmazva, hogy az annyira féltett demokrácia szabályait a saját íze szerint újraértelmezze. Nos, láthatjuk mi lett az eredménye az amerikai demokrácia-importnak: háború és tömegsírok Kelet-Ukrajnában.

Abban se legyen kétségünk, hogy a kijevi zavargások alatt felhasznált Pravij Szektoros soviniszta csoportosulást a CIA boszorkánykonyhájában hozták össze. Az addig egymással marakodó különböző ukrán széljobbos csoportok, mint a Trident, az UNO-UNSO vagy a Fehér Kalapács varázsütésre összefogott. Feladva az addig hangoztatott vulgár-antiszemita toposzaikat, hirtelen Izrael-barát szervezetté váltak és elkezdték kiszolgálni mindenben az amerikai érdekeket. Ha kellett fegyveres nyomásgyakorlással az ukrán parlament előtt, mikor kierőszakolták október közepén, hogy a nemzeti gárda vezetője legyen az új hadügyminiszter, és természetesen követelve a keleti harcok újraindítását.

De hogyan kapcsolódik ez az internetadó elleni tüntetéshez? A kijevi tüntetések idején is aktív szerepet játszottak amerikai politikusok-diplomaták, mint például a sokat emlegetett Victoria Nuland, de még John MacCain is tiszteletét tette a téren. És mit látunk most? André Goodfriend, az amerikai követség ügyvivője is tett egy esti sétát a vasárnapi tüntetésen. Tegyük hozzá, valószínűleg jelenléte miatt nem alkalmazott nagyobb erőt a rendőrség, habár erőszakosan behatoltak a Fidesz székházba. Gondoljunk csak bele, ha a nemzeti oldal dobálta volna téglával a kormánypárt székházát, hány másodperc alatt verte volna szét a tüntetést a készenléti rendőrség?

Azon is érdemes elgondolkozni, hogy a szurkolók tüntetését esetlegesen megpróbálták-e összemosni az internetadó elleni demonstrációval? Ahol a Majdanhoz hasonlóan gyorsan előkerültek az Európai Uniós zászlók és elkezdődtek az orosz-ellenes rigmusok, bár tény, hogy ez nem váltott ki különösebben lelkes érzelmeket a tömegben. Volt-e ilyen terv vagy sem, a 2006-2008-as utcai harcokban edződött ultrákat a tapasztalataik végett szerencsére nem tudták belekeverni a „spontán” balhéba.

Senki se gondolja, hogy országunk jelentéktelen és nem számolnak velünk régiónk földcsuszamlásszerű változás során, hiszen egy geopolitikai sakkjátszma kellős közepén vagyunk, és gőzerővel dolgoznak az opponens felek hazánkban is. Mit lehet tenni ebben a helyzetben? Természetesen a felesleges és érthetetlen internetadó ellen hangot emelve, de gondosan elhatárolva magunkat a zavaros-nyugati támogatottságú liberális körök által szervezett tüntetésektől kell kiállnunk igazunk mellett, folyamatosan felhívva arra figyelmet, hogy több minden van a háttérben, mint első látásra tűnik.

alfahir.hu