A cseh államfő Orbánnal és Ficóval tárgyalna a migrációról

A migrációs válságról szeretne tárgyalni Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák kormányfővel Milos Zeman cseh elnök a Civilizációk párbeszéde elnevezésű őszi nemzetközi konferencián a görög Rodosz szigetén - jelentette a Parlamentní Listy cseh hírportál kedden a cseh államfő szóvivőjére hivatkozva. A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek egyelőre nem erősítette meg a találkozó tényét.

"Nagyon friss ügyről van szó. Az elnök úr tervezi a konferencián való részvételt. Döntését alapvetően a szlovák és a magyar miniszterelnök lehetséges részvételéről szóló új információk befolyásolták"

- válaszolta a hírportál kérdésére Jirí Ovcácek elnöki szóvivő.

Hozzátette:

Milos Zemannak eredetileg nem volt szándékában az idén Rodoszra utazni, de miután értesült Orbán és Fico részvételéről, döntését megváltoztatta.

"A Civilizációk párbeszéde konferenciát az elnök úr a visegrádi partnerekkel folytatandó lényegi megbeszélésekre szeretné kihasználni. Nagyon fontos tevékenységről van szó abban a helyzetben, amikor a visegrádi négyeknek ellen kell állniuk Brüsszel kiújult nyomásának, amelyet a muszlim migránsok befogadása érdekében fejt ki"

- pontosította Milos Zeman terveit szóvivője.

Az MTI megkeresésére Orbán Viktor sajtófőnöke úgy fogalmazott:

"Jelenleg nincsen tudomásunk

ilyen miniszterelnöki programról."

Forrás
MTI nyomán