2014. 12. 08. 16:57

A debreceni ultrák megmutatták magukat (videó)

Bár a magyar bajnokság 17. fordulójában hazai pályán játszott a Ferencváros és a Debrecen csapata is, hiába a szép stadionok, egyik létesítményben sem volt futball-hangulat. Az MLSZ szurkoló ellenes hadjáratának következményeként ma már jobb, élvezetesebb élmény edzéseket látogatni, mint a "hivatalos" meccseket megtekinteni.

A hivatalos adatok szerint az átlagos nézőszám 2104 volt a legutóbbi fordulóban, ami azt jelenti, hogy mind az FTC (3465), mind a DVSC (2425) mérkőzései átlagon felüli látogatottságot generáltak...

A hétvégén - hivatalosan... - 14 730 néző váltott jegyet az elsőosztályú mérkőzésekre, a legnépszerűbb egyébként a pécsi rendezvény volt, a maga 298 nézőjével.

Visszatérve az edzésekre. Nem túloztunk, a Nagyerdőben valóban jobb hangulatban telt el a szombati gyakorlás, mint a vasárnapi mérkőzés.

A debreceni szurkolói csoportok, Mikulás ajándékként ellátogattak az MTK ellen készülő csapat szombati edzésére, hogy megmutassák, nem velük, hanem az MLSZ-szel, annak intézkedéseivel van gondjuk.

Ahogy lapunk is megírta korábban, a debreceni ultrák közleményben üzentek a "magyarfoci" vezetőinek:

"Köszönjük az eddigieket! A szar már a nyakunkig ér, nem szeretnénk megvárni, míg átcsap felettünk, ezért ameddig nem rendeződik a helyzet a "labdarúgás" körül, nem kívánunk részt venni az NB1 mérkőzésein!

Névre szóló jegyek, regisztráció, szkenner, rendezői túlkapások, drapériák pecsételése... sorolhatnánk még.

Európa évek óta rajtunk röhög, a focink hanyatlásának igazi felelősei pedig csak pogácsát zabálnak. Azért olyan a közlemény stílusa amilyen, mert ez a hazai "labdarúgás" a jelenlegi formájában nem ér többet".

A hétvégén a Groupama Aréna is bágyadtan ásítozott az FTC-Pápa mérkőzés ideje alatt. A stadion mellett közben az ultrák demonstráltak, ízelítőt adva a valódi fanatizmusból: látványos görögtűz, fergeteges hangulat.

a

Jellemző módon, szurkolásuk jól hallható volt a tv-közvetítésen is.

alfahir.hu