„A Fidesz és az MSZP harca arról szól, ki kevésbé mocskos”

Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője a korrupció gazdasági és nemzetbiztonsági hatásait sorolta fel napirend előtti felszólalásában a téli rendkívüli ülésszak harmadik ülésén, kedden délután.

A nemzeti párt vezetője hangsúlyozta: a jelenség kormányokon átível, a Fidesz és az MSZP harca pedig arról szól, "ki kevésbé mocskos". Vona Gábor antikorrupciós minimum meghatározását sürgette. Szavai szerint fel kell számolni a 10-20 százalékok rendszerét, ami "megmételyezi a közéletet". A Jobbik frakcióvezetője a vagyonosodási vizsgálatok üzemszerűvé tételét és a családtagok vagyonnyilatkozatának nyilvánosságát is sürgette.

L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára elhárítva a felelősséget, egyenes válasz helyett inkább a szocialistákra mutogatott. Azt mondta: a Jobbik „rossz helyre címzi a kéréseket”, a szocialisták ugyanis továbbra sem adtak választ arra, hogy Simon Gábor volt elnökhelyettes miből fizetett be 128 millió forintot.

Az államtitkár bár azt állította, egyetért azzal, hogy a korrupció nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet - a Fidesz szerepe felett elnézve - visszautasította, hogy kormányzati szereplők érintettek lennének abban. L. Simon gyenge riposztként ismét előrángatta a Kovács Béla ügyet azt kérdezve a Jobbiktól, hogy az orosz titkosszolgálat "mivel fogja őket", miből finanszírozzák a működésüket. Itt bizonyára elfelejtette, hogy Orbán Viktort emlegetik Putyin legjobb kelet-európai barátjának. A miniszter azt is megjegyezte, hogy a Jobbik harmadik erőként hirdeti magát, „de amikor érdekük, akkor összeborulnak az MSZP-vel”. Bizonyára a saját pártjával, a Fidesszel keverte össze a nemzeti pártot, a kormánypárt és a szocialisták ugyanis az elmúlt években rendszeresen söpörték le kézen fogva a Jobbik javaslatait és kezdeményezéseit.

alfahir.hu

A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát.
A rendvédelmi terület valamennyi szakmája bajban van a rendőröktől és a tűzoltóktól a pénzügyőrökön át a büntetés-végrehajtásig.
A Magyar Közgazdasági Társaság a munkaerőpiaci helyzetről és kilátásokról rendezett konferenciát.