2015. 03. 01. 17:03

A focimeccs, a Fidesz közleménye és a béna kacsa

Miközben a vasárnapi nihilben, a magyar labdarúgó bajnokság mérkőzéseinek megtekintése a nagyszoba kényelmes foteljába ragaszt minket - és amúgy is elkeserítő, őszies az időjárás -, gondolkozzunk a Fideszről!

Mielőtt továbblépnénk, három dolgot szeretnénk tisztázni:

1. Nem áll szándékunkban a Buda-Cash kárvallottainak tragédiáját kisebbíteni,
2. Még végtelenül sem mosdatjuk ki a Gyurcsány-Bajnai korszakot,
3. Nem foglalkoznánk a Fidesz-frakció közleményével, ha nem néznénk közben a magyar labdarúgó bajnokság aktuális mérkőzését.

Maradva tehát a kormánykommunikációnál.

Mai nap, március 1-én, vasárnap egy héttel a veszprémi bukás után, másfél hónappal a tapolcai vereség előtt, a Buda-Cash nevével fémjelzett brókerbotrány kapcsán az eddigi - mondhatni teljhatalommal - kormányzó Fidesz megint elővette a Bajnai-kártyát.

Újra visszamutogat a szocialista kormányokra, hogy azok 5 (azaz öt) évvel ezelőtt mit tettek, vagy mit nem tettek meg a haza érdekében (igaz, ami igaz, "elmúltnyócévezés" most nem került szóba). Tényleg nem áll érdekünkben megvédeni a szocikat, de a 2010-es történések még a fülkeforradalom kitörését megelőző időszak korában íródtak, azóta már ugye fény és világosság költözött széles e hazába.

Némi kormányzati tehetetlenségről (rosszabb esetben asszisztálásról) árulkodnak az ilyen típusú mondatok:

Az MSZP árulja el, hogy a kormányzásuk idején nagy becsben tartott brókercég vezetői hova tüntették el az emberek pénzét. A Buda-Cash immár a második szocialista brókerbotrány, ami az MSZP-s többségű parlament törvénymódosításai nélkül nem jöhetett volna létre.

Még szerencse, hogy a "magyarfoci" izgalmai, az elhibázott helyzetek, a rosszul átvett labdák olyan jól levezetik a feszültségünket. hogy egyáltalán nem kapjuk fel a vizet a Fidesz álságos kommunikációján (a 24. percben Győr-Videoton 0-0).

Mert a béna kacsán sem illik nevetni.