2016. 12. 09. 12:49

A Habony-művek megkeresett egy Piero di Vona nevű olaszt, aki nem ismeri Vona Gábort

Lassan önmaga paródiájává válik a Fidesz médiabirodalma. A buzizás, a nem is Vona a neve-fejezet és a behalucinált Vona-Gyurcsány összeborulás emlegetése után egészen új mélységekbe sikerült eljutni.

A Jobbik elnöke 2013-ban ezt nyilatkozta származásáról:

"A Vona név pedig olasz eredetű, valamikor a XVII. század körül vándorolhattak be Pély környékére. Olaszországban ma is él egy Piero di Vona nevű professzor, aki egyébként - mennyire sorsszerű - Evola-szakértő. A véremben tehát a magyar mellett olasz és tót vér biztosan folyik, másról a családfám vizsgálata során nem szereztem tudomást."

A magyar net legaljának, az Ómolnár Miklós féle Ripostnak ezt néhány napja sikerült így értelmeznie két csöcs és három kamudiéta között:
 
A Jobbik elnöke a származásával kapcsolatban még azt is kihangsúlyozta a kurucinfónak, hogy büszke az Olaszországban élt híres Piero di Vona nevű professzorra. Arra utalt, hogy rokonság van köztük!
 
És ez még mind semmi! A Vajna-féle TV2-n futó Tények stábja kiment Olaszországba, hogy megkeresse a professzort és megkérdezze, ismeri-e Vona Gábort és tényleg rokonok-e.
 
A professzor azt mondta, hogy
 
nem.
 
Botrány! El-ké-pesz-tő!
 
Tovább gyűrűzik a rejtély!